zondag 21 november 2021

ADAS: Automatische remingreep - aflevering 3

AUTOWEEK
ADAS: Automatische remingreep - aflevering 3
Een mens moet in het verkeer letterlijk overal ogen hebben. Gevaar kan plotseling opduiken: voor je, achter je of naast je. Gelukkig hebben moderne auto's een extra paar ogen die helpen om ongelukken te voorkomen.
Lees verder

ADAS: Parkeerhulp - aflevering 5
In druk stadsverkeer even een parkeervak inrijden. Dat is geen sinecure; je komt al snel een paar ogen tekort. Gelukkig hebben veel auto's een inparkeerhulp.
Lees verder

De eerste V16 was er in 1930, maar vond nauwelijks navolging - De Vluchtstrook
Stel: je bent een rijke Amerikaan in de jaren '30 van de vorige eeuw en je bent op zoek naar een nieuwe auto. Grote kans dat je dan uitkwam in de showroom van Cadillac, want de Cadillac V16 was destijds het absolute topmodel. Het is tevens, ondanks de bijzonder slechte timing van zijn lancering, de enige auto met 16 cilinders in V-vorm die op grotere schaal geproduceerd is. Daarna kwam de V16 nog maar een paar keer aan bod.
Lees verder

Op zoek naar een compacte stationwagon
Afgelopen maand heeft Skoda naar buiten gebracht dat het doek valt voor de geliefde Fabia Combi, met als gevolg dat het aanbod aan nieuwe stationwagons in het B-segment de facto is gereduceerd tot nul. We gaan eens kijken wat er in die populaire nichemarkt nog te halen valt voor maximaal €10.000.
Lees verder

Polestar 4 - Blik to the Future
Tot aan 2025 verschijnen er maar liefst drie nieuwe volledig elektrische modellen van Polestar. Eerst komt de 3, dan de 4 en dan de 5. Dat klinkt wellicht logisch, maar de typeaanduidingen zeggen niets over hun positie in het modellengamma. Dat bewijst de Polestar 4.
Lees verder