vrijdag 5 november 2021

BMW gaat auto's zonder touchscreen leveren wegens chiptekort

AUTOWEEK
BMW gaat auto's zonder touchscreen leveren wegens chiptekort
BMW komt met een creatieve oplossing om het chiptekort te pareren: het merk gaat in Amerika een breed palet aan modellen produceren en leveren zonder touchscreen voor het iDrive-systeem. Het is nog niet duidelijk of dit ook voor de Nederlandse markt gaat gelden.
Lees verder

Ford Fiesta - Facelift Friday
Ford is de laatste tijd lekker aan het faceliften. In korte tijd werden de Fiesta en de Focus van een nieuwe, soortgelijke snoet voorzien. Vandaag richten we ons op de kleinste én eerste van de twee.
Lees verder

Engelse autoverkoop oktober op het laagste niveau sinds 1991
In Engeland was oktober geen al te beste maand voor de autosector. De verkoop zakte met maar liefst 25 procent tot het laagste niveau sinds 1991. Niet geheel verrassend zijn het chiptekort en de pandemie de grote boosdoeners.
Lees verder

Autofabrikanten gaan wisselend om met chiptekort in derde kwartaal
Het derde kwartaal blijkt voor veel autofabrikanten problematisch, nu de gevolgen van het chiptekort zich duidelijker af beginnen te tekenen in de verkoopcijfers. Dat betekent niet meteen dat fabrikanten diep in de rode cijfers duiken, maar de winst ligt door de aanhoudende problemen bij de meeste fabrikanten een stuk lager dan verwacht.
Lees verder

Honda S-MX - In het Wild
Dit typisch Japanse 'busje' is een Honda S-MX en dat is een ware zeldzaamheid in Nederland. Bovendien is het een auto waarover de vreemdste geruchten de ronde doen.
Lees verder