maandag 29 november 2021

De toekomst van Mini - Blik to the Future

AUTOWEEK
De toekomst van Mini - Blik to the Future
De jaren dat Mini synoniem stond voor een compacte en voor de kleine beurs bereikbare auto liggen allang achter ons. Het moderne Mini sloeg een andere weg in en staat inmiddels aan de vooravond van een volgend spannend hoofdstuk. Eén waarin elektrisch rijden de boventoon voert. Bovendien verkent Mini een voor hem nieuw segment.
Lees verder

De Volkswagen EA827-motorenfamilie trof je op de gekste plekken
Bij Volkswagen is modulaire techniek tegenwoordig helemaal hip en happening. Althans dat doen ze ons geloven. In werkelijkheid zijn ze er al jaren mee bezig. Een mooi voorbeeld daarvan is de EA827-motorenfamilie die in de meest uiteenlopende configuraties op de vreemdste plekken opduikt.
Lees verder

Nissan zet vol in op elektrische auto: 15 nieuwe EV's tot 2030
Onder de noemer Ambition 2030 presenteert Nissan een uitgebreide visie op de toekomst die wordt gedomineerd door elektrische auto's. Tot en met 2030 kun je op maar liefst 15 nieuwe elektrische modellen van het merk rekenen.
Lees verder

Auto-importeurs negatieve uitschieter binnen autobranche
De omzet van de auto- en motorbranche is het afgelopen kwartaal gestegen, maar één deelsector zorgt voor een negatieve uitschieter: de auto-importeurs. Dat ligt uiteraard aan de leveringsproblemen wegens het wereldwijde chiptekort.
Lees verder

Nissan blikt viermaal vooruit op nieuwe elektrische auto's
Nissan investeert enorm in het uitbreiden van zijn aanbod geëlektrificeerde modellen en belooft tot en met 2030 15 nieuwe volledig elektrische auto's op de markt te brengen. Met drie nieuwe studiemodellen geeft Nissan alvast een voorproefje van wat gaat komen.
Lees verder