Doorgaan naar hoofdcontent

Een tijdreis door de autohistorie met Maarten van Rossem - De jaren 00

AUTOWEEK
Een tijdreis door de autohistorie met Maarten van Rossem - De jaren 00
In deze laatste aflevering belicht Maarten van Rossem vanuit een open Bentley Continental de Britse, Duitse, Amerikaanse en Japanse auto-industrie en concludeert dat de 'verliezers' van de Tweede Wereldoorlog uiteindelijk de sterkste merken op poten zetten.
Lees verder

De A-serie: de motor die de Mini groot maakte
Na een afgeketste fusie met Morris wordt bij Austin eind jaren veertig als antwoord op de succesvolle Minor een compacte auto ontwikkeld met een compleet nieuwe motor. Dat viercilindertje blijkt een zeer breed inzetbaar succesnummer waarvan uiteindelijk pas een halve eeuw later het laatste exemplaar van de band zal lopen.
Lees verder

Kia Niro klaar voor debuut
De populairste auto van Nederland wordt over enkele dagen compleet vernieuwd. We hebben het dan natuurlijk over de Kia Niro. Van de nieuwe Kia Niro kunnen we je nu de eerste designschetsen laten zien.
Lees verder

Laadpaal bij elke nieuwe woning Verenigd Koninkrijk
Elk nieuw huis dat vanaf volgend jaar in het Verenigd Koninkrijk gebouwd wordt, heeft straks een laadpaal. Dat maakt president Boris Johnson later vandaag bekend, zo schrijven Engelse media.
Lees verder

'Besteldatum elektrische auto zou bijtelling moeten bepalen'
De datum van bestelling van een nieuwe auto zou bepalend moeten zijn voor de bijtelling die je gaat betalen. Daarvoor pleit Vereniging Zakelijke Rijders.
Lees verder