woensdag 17 november 2021

Elektrische auto opladen in amper 5 minuten? Nieuwe stroomkabel maakt het mogelijk!

AUTOFANS
Elektrische auto opladen in amper 5 minuten? Nieuwe stroomkabel maakt het mogelijk!
Taal Nederlands De Amerikaanse universiteit Purdue in Indiana heeft met de steun van Ford een nieuwe generatie oplaadkabel voor EV's ontwikkeld die extreem hoge oplaadsnelheden toelaat. Door gebruik te maken van damp als hittegeleider kan er tot vier keer sneller worden opgeladen. Opgeladen in amper 5 minuten? klinkt niet slecht, toch?
Lees verder

Eerste test: Cupra Born (2021)
Taal Nederlands Cupra doet een beroep op Duitse fundamenten voor zijn eerste volledig elektrische model. Om de wetten van het merk te gehoorzamen, willen de Spanjaarden deze nieuwkomer voorrijden als sportief en dynamisch. Marketingtaal of realiteit?
Lees verder

Officieel: Porsche 718 GT4 RS is ├╝ber-Cayman (2021)
Taal Nederlands Porsche heeft een nieuwe topper aan zijn 718-gamma toegevoegd. De GT4 RS krijgt meer vermogen en minder gewicht. Voor zij die zich dan afvragen of dat allemaal wel zo'n verschil maakt is Porsche zelf al even de rondetijd van zijn standaard-GT4 gaan vermorzelen op de N├╝rburgring.
Lees verder

Porsche Taycan GTS Sport Turismo: nu ook als niet-verhoogde break
Taal Nederlands Nog Porsche-nieuws uit Los Angeles, want naast de onthulling van de 718 Cayman GT4 RS zullen de Stuttgarters ook een nieuwe versie aan het Taycan-gamma toevoegen. De Taycan GTS plaatst zich qua vermogen ergens tussen de 4S en de Turbo, belooft meer dan 500 km rijbereik en komt er voor het eerst ook als Sport Turismo-break.
Lees verder

Lexus LC wordt scherper en meer personaliseerbaar
Taal Nederlands De bloedmooie Lexus LC gaat alweer mee sinds 2017. Tijd voor een facelift dus, en die beperkt zich niet alleen tot het zichtbare. De LC krijgt een verbeterde ophanging, een gloednieuw aanbod aan personalisatiemogelijkheden en — voor de liefhebbers — een flinke achtervleugel.
Lees verder