vrijdag 26 november 2021

Elektrische auto's beoordeeld op efficiëntie

AUTOWEEK
Elektrische auto's beoordeeld op efficiëntie
Of een elektrische auto goed bruikbaar is, hangt van meer zaken af dan alleen het opgegeven WLTP-rijbereik. Een Brits onderzoek poogt daarom meer inzicht te verschaffen in de algehele efficiëntie van elektrische auto's.
Lees verder

Mercedes-Benz Vision EQXX wordt zeer efficiënt
De onthulling van de Mercedes-Benz Vision EQXX zit er nu dan toch echt aan te komen: op 3 januari trekt men het doek van deze concept-car, die vooral moet gaan dienen als demonstratie van de know-how van Mercedes-Benz op EV-gebied. Markus Schäfer, Chief Operating Officer en lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz, doet vlak voor de onthulling van de Vision EQXX nog enkele spannende beloftes.
Lees verder

Kia Sorento (2012) - Facelift Friday
De eerste generatie van de Kia Sorento staat ons nog helder voor de geest, want met die auto begon Kia's succes in Nederland. Voor de tweede generatie geldt dat heel wat minder. Toch richten we ons vandaag specifiek tot die auto, want in 2012 kreeg juist deze Sorento een opvallende facelift.
Lees verder

Tesla ziet af van subsidie voor Duitse accufabriek
Tesla is hard op weg om zijn bedrijfsactiviteiten in Duitsland uit te breiden. In Grünheide, nabij Berlijn, kan de productie van Tesla's bijna beginnen. Daarnaast wil Tesla ten oosten van Berlijn ook een nieuwe accufabriek bouwen. Daarvoor ziet de autofabrikant nu af van staatssteun.
Lees verder

Massaclaim tegen Renault en Dacia wegens sjoemelsoftware
Na Volkswagen krijgen Renault en Dacia ook een proces aan hun broek in Nederland vanwege het dieselschandaal. Stichting Car Claim dient namelijk een grote massaclaim in tegen de twee autofabrikanten. De omvang van de claim bedraagt naar verwachting tussen de €450 miljoen en €1 miljard.
Lees verder