donderdag 18 november 2021

Kia Concept EV9: grote SUV boven EV6

AUTOWEEK
Kia Concept EV9: grote SUV boven EV6
Kia presenteert tijdens Automobility in Los Angeles de Concept EV9, een vooruitblik op een flinke elektrische SUV die op termijn een plek boven de EV6 krijgt in Kia's elektrische modellengamma.
Lees verder

Vinfast VF e35 - Eerste kennismaking
Vietnam is niet een land waar je een levendige automobielindustrie verwacht, maar die is er wel degelijk. Vinfast is in eigen land groot en komt volgend jaar ook naar Europa. Dat doen ze met de VF e35, die voor de gelegenheid bij Pininfarina werd getekend. Daar maken we kennis met het model. Vinfast VF e35 - Eerste kennismaking
Lees verder

Elektrische Fisker Ocean eindelijk productierijp
De aanloop naar Fisker Ocean was een lange. De Amerikaanse fabrikant liet al in 2019 de eerste platen van de Ocean zien en presenteerde een pre-productieversie van die elektrische SUV begin 2020 tijdens de CES in Las Vegas. Nu is de definitieve versie eindelijk gereed.
Lees verder

Autoverkoop EU in oktober naar nieuw dieptepunt
In oktober zijn opnieuw veel minder nieuwe personenauto's op kenteken gezet in Europa dan een jaar eerder. Dat gebeurt al voor de vierde maand op rij, meldt autobranchevereniging ACEA, die het wereldwijde chiptekort als een van de oorzaken aanwijst.
Lees verder

Meeste auto-inbraken sinds begin coronacrisis
In oktober is weer veel vaker ingebroken in een auto om iets te stelen. Het gaat om het hoogste aantal sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart vorig jaar.
Lees verder