maandag 1 november 2021

Opel-CEO: "Duitse fabrieken blijven"

AUTOWEEK
Opel-CEO: "Duitse fabrieken blijven"
Het rommelt behoorlijk rond Opels aanwezigheid in thuisland Duitsland. De kersverse CEO Uwe Hochgeschurtz hoopt wat onzekerheid weg te nemen. Volgens hem houdt Opel gewoon vast aan zijn Duitse fabrieken.
Lees verder

Ruim 385.000 17-jarigen haalden rijbewijs sinds 2011
Sinds 2011 hebben 385.000 jongeren hun rijbewijs gehaald toen ze 17 jaar oud waren. Dat maakt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) bekend op de dag dat project 2toDrive 10 jaar bestaat.
Lees verder

Ford Mustang Mach-E krijgt heftige Shelby-versie
Deze week is Las Vegas weer het podium van de jaarlijkse SEMA Show, een beurs waar automerken en tuners jaarlijks laten zien met welke spoilers, lipjes, randjes en wielen je je auto kunt volhangen. Op de stand van Ford is een arsenaal aan platgeslagen en opgehoogde pick-ups te zien, maar ook een Mustang Mach-E waar niemand minder dan Shelby zich mee heeft bemoeid.
Lees verder

Rampjaar in de maak
Het afgelopen weekend kwam de regen met bakken uit de hemel en dat lijkt symbolisch voor de automarkt in de maand die we afsloten. September was al niet veel soeps, oktober bewees dat het nog slechter kan. Toch zijn er gelukkig ook uitzonderingen.
Lees verder

Steeds meer deelauto's, maar ze worden amper gebruikt
Het aantal deelauto's groeit stevig door, maar is het niet tegen beter weten in? Uit recente cijfers van het Kennisinstituut Mobiliteit (KiM) blijkt namelijk dat veel van deze auto's amper gebruikt worden.
Lees verder