vrijdag 5 november 2021

Rijkswaterstaat telt recordaantal aanrijdingen met pijlwagens

AUTOWEEK
Rijkswaterstaat telt recordaantal aanrijdingen met pijlwagens
Het aantal aanrijdingen met pijlwagens is nog nooit zo hoog geweest als dit jaar. Dat blijkt uit een telling van Rijkswaterstaat. Tot november zijn er 31 botsingen geweest met pijlwagens en botsabsorbers en 10 aanrijdingen met voertuigen van weginspecteurs. Rijkswaterstaat vreest dat dit aantal richting het einde van het jaar nog verder op gaat lopen.
Lees verder

Verkoop nieuwe campers en carvans op topniveau
Kamperend Nederland schaft steeds vaker een nieuwe camper of caravan aan. In oktober zijn 36 procent meer nieuwe campers verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van Bovag en RDC.
Lees verder

Elektrische Audi Q5 e-tron betrapt
Audi heeft op Europese bodem een nieuwe elektrische SUV in testkostuum de deur uit gestuurd. Het betreft de Q5 e-tron, een elektrische SUV die helemaal niets met de huidige generatie Q5 te maken heeft.
Lees verder

Volkswagen-CEO Diess botst met bonden over hervormingen
Volkswagen-topman Herbert Diess krijgt in Duitsland de wind van voren van vakbonden. Zij vinden dat de CEO te weinig oog heeft voor werknemers in zijn poging om Volkswagen klaar te stomen voor een EV-toekomst.
Lees verder

Recordwinst voor Toyota
Bijzonder: te midden van het wereldwijde chiptekort en dalende verkoopcijfers noteert Toyota even een recordgrote winst voor het tweede kwartaal van z'n boekjaar.
Lees verder