Doorgaan naar hoofdcontent

Up, Citigo en Mii tien jaar: wat brengt de toekomst?

AUTOWEEK
Up, Citigo en Mii tien jaar: wat brengt de toekomst?
De Volkswagen Groep-drieling Volkswagen Up, Skoda Citigo en Seat Mii werd alweer tien jaar geleden geïntroduceerd. Vooralsnog laat een vervolg op zich wachten. Kunnen we prima zonder, of zou een nieuw hoofdstuk een verstandige zet zijn?
Lees verder

Mazda 121 (1994) - In het Wild
Als er een auto is die om twee verschillende redenen voor een glimlach zorgt als je 'm treft, is het de tweede generatie Mazda 121 wel. In eerste instantie omdat je ze amper nog ziet, maar bovenal omdat het een heerlijk apart ding is.
Lees verder

Hyundai Grandeur terug als elektrische restomod
Hyundai droomt weg bij zijn historische modellen en is met kakelverse inspiratie achter de tekentafel gekropen. Het resultaat is deze elektrische Grandeur EV, een auto die de jaren tachtig met het heden combineert.
Lees verder

Seat Leon 1.8-20VT Topsport – 2005 – 360.161 km - Klokje Rond
Precies een jaar geleden pikte Alexander Pelletier een ervaren Seat Leon. Het is er niet zomaar eentje: onder de motorkap ligt de 180 pk sterke 1,8-liter turbomotor die ook nog eens is gekoppeld aan een lpg-installatie. Of die aankoop verstandig was, moet vandaag blijken.
Lees verder

Weblog: 'Bijtelling elektrische auto zit 2022 al dicht bij benzine' - Weblog
Zo stijgt de bijtelling voor elektrische auto's. Nu zitten we nog op 12 procent, maar dat wordt 16 procent. Het was oorspronkelijk eigenlijk 17 procent, maar met hangen en wurgen heeft de autolobby er een procentpuntje af weten te krijgen. Scheelt je toch vijf jaar lang een tientje per maand. Belangrijker is dat het maximumbedrag voor de bijtellingskorting naar beneden gaat, van €40.000 naar €35.000. Voor alles daarboven wordt de volle mep aan bijtelling berekend. De combinatie van die twee ...
Lees verder