zaterdag 27 november 2021

Volvo Tech Fund investeert in Spectralic

AUTOZINE
Volvo Tech Fund investeert in Spectralic
Volvo investeert in de optische en beeldvormende technologie van de start-up Spectralics via het Volvo Cars Tech Fund, Volvo's investeringsdivisie voor durfkapitaal. De investering geeft Volvo Cars in een vroeg stadium van de ontwikkeling toegang tot veelbelovende technologie die zijn auto's veiliger kan maken en een revolutie in gebruikerservaring kan betekenen.
Lees verder

Ford kondigt nieuwe Ranger aan
Ford kondigt een geheel nieuwe Ranger aan. De nieuwe Ranger kan eind 2022 worden besteld en de eerste leveringen volgen begin 2023. De mening van de klant was cruciaal in het ontwikkelen van de robuuste nieuwe uitstraling van de Ranger. Ford bracht veel tijd door met Ranger-eigenaren van over de hele wereld, nam meer dan 5.000 interviews af en organiseerde klant-workshops om te begrijpen hoe klanten hun pick-ups gebruikten en wat ze wilden en verwachtten van de nieuwe Ranger.
Lees verder

Toyota Proace is Bestelauto van het Jaar
De Toyota Proace Electric is door een onafhankelijke vakjury uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2022. De titel gaat hiermee voor het eerst naar een batterij-elektrische bedrijfswagen. De verkiezing is een initiatief van het vakblad Automobiel Management en wordt elk jaar georganiseerd.
Lees verder

Kia verkent inzichten in voertuigdata
Kia Nederland werkt samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) aan een onderzoek waarmee de mogelijkheden worden verkend voor het interpreteren en gebruiken van data die door slimme autos worden gegenereerd. De eerste fase van de verkenning is afgerond en heeft waardevolle inzichten opgeleverd.
Lees verder

Autotest: Opel Combo-e Life
"Geen compromis" is het motto van Opel voor de Combo-e Life. Echter, wie een bedrijfswagen inzet als personenauto sluit per definitie een compromis. Een bedrijfswagen heeft nu eenmaal niet de verfijning van een personenauto. Nu verandert er nog meer: de vertrouwde diesel- en benzinemotoren worden verruild voor elektrische aandrijving. Is dat een verbetering of nog een compromis?
Lees verder