Doorgaan naar hoofdcontent

Audi: 'In gesprek over Formule 1-deelname per 2026'

AUTOWEEK
Audi: 'In gesprek over Formule 1-deelname per 2026'
Terwijl Nederland nog nageniet van de bizarre slotrace van het Formule 1-seizoen waarin Max Verstappen zijn eerste wereldtitel pakte, kijkt men bij Audi ook naar de sport. CEO Markus Duesmann laat weten dat een intrede in de sport een serieuze mogelijkheid is.
Lees verder

'BMW X8 komt tussen X7 en XM'
BMW komt volgend jaar met de XM, een 'performance-SUV' die als losstaand M-model wordt gevoerd. De naam X8 lijkt daarmee in de ijskast gezet, maar dat is misschien toch niet helemaal het geval.
Lees verder

Meerdere maanden wachttijd voor rijexamen in grote steden
Het CBR werkt hard aan het wegwerken van de wachttijden voor rij- en theorie-examens, maar een autorijbewijs halen vereist nog steeds wat meer geduld dan gewoonlijk. In de grote steden is de wachttijd het langst.
Lees verder

'Lancia ziet Mercedes als benchmark'
Lancia ziet Mercedes-Benz naar verluidt als zijn grote voorbeeld. Het merk is realistisch genoeg om niet op de verkoopcijfers van de Duitsers te mikken, maar ziet wel wat in de positionering en stijl van Mercedes.
Lees verder

Kia verbreekt verkooprecord in de VS
Terwijl heel de autowereld kampt met (chip-)tekorten, verbreekt Kia doodleuk even zijn eigen 'all-time'-verkooprecord in de Verenigde Staten. In 11 maanden tijd werden er daar meer Kia's verkocht dan in 2016 in een heel jaar.
Lees verder