donderdag 9 december 2021

Citroen Berlingo bestaat 25 jaar

AUTOZINE
Citroen Berlingo bestaat 25 jaar
Een kwart eeuw geleden is met de komst van de Citroen Berlingo een nieuw segment geboren: de ludospace-MPV. In de herfst van 1996 debuteert eerst de besteluitvoering op de IAA Commercial Vehicles in Hannover, kort daarna volgt op de Autosalon van Parijs de personenuitvoering. Wat volgt is een succesverhaal. Vandaag de dag zijn wereldwijd meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht.
Lees verder

Autotest: Seat Ibiza
Er is een bijzondere ontwikkeling gaande in de automarkt. Fabrikanten investeren bijna niet meer in auto's met verbrandingsmotor. De allerkleinste modellen zijn zelfs bijna van de markt verdwenen. Toch heeft Seat de compacte Ibiza aangepast voor modeljaar 2022. Terecht?
Lees verder

5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
De vierde generatie van de Skoda Fabia heeft vijf sterren behaald bij een crashtest van EuroNCAP. Met 78 procent van het totaal aantal te behalen punten schaart de Fabia zich bij de veiligste autos in zijn klasse en vervolgt hij Skodas topscorereeks, ondanks de nog strengere criteria die Euro NCAP in 2020 doorvoerde. Sinds 2008 heeft elk van de 14 geteste Skoda-modellen de maximale veiligheidsscore behaald.
Lees verder

5 EuroNCAP sterren voor Nissan Qashqai
De onafhankelijke organisatie Euro NCAP heeft de geheel nieuwe Nissan Qashqai bekroond met de maximum haalbare score van vijf sterren. Een prestatie die des te opmerkelijker is, doordat de auto werd getest volgens het nieuwe, nog strengere 2020-2022 protocol.
Lees verder

Ford prijst vernieuwde Fiesta
Ford heeft prijskaartjes gehangen aan de vernieuwde Fiesta. De vormgevers van Ford hebben de Fiesta expressiever gemaakt en elke uitvoering heeft een sterk eigen karakter, met kenmerkende designelementen vanbinnen en -buiten. Aan de voorzijde vallen de hogere motorkap, de opnieuw ontworpen koplampen en hoger geplaatste grille op. Aan de achterzijde is de verlichting nu voorzien van een zwarte omlijsting en de optionele LED-achterlichten zijn afgewerkt in Premium Black
Lees verder