zaterdag 18 december 2021

Daimler: 'Duurzame EV-batterij grote uitdaging'

AUTOWEEK
Daimler: 'Duurzame EV-batterij grote uitdaging'
De EV lijkt dé weg naar een duurzame autotoekomst, maar Mercedes-moederbedrijf Daimler waarschuwt dat de écht duurzame elektrische auto nog ver weg kan zijn. Dat komt vooral door de grondstoffen die nodig zijn voor de accu's.
Lees verder

Jaguar XE - Facelift Friday
De Jaguar XE, de kleinste sedan van de Britten, is al sinds 2015 onder ons. Sinds 2019 rijdt de auto in gefacelifte vorm rond, zij het mondjesmaat. Wat veranderde er destijds eigenlijk allemaal?
Lees verder

Skoda Fabia vs. Dacia Sandero - Dubbeltest
Skoda profileert zichzelf als een uiterst slim merk, wat onder meer blijkt uit de vele spitsvondigheden in hun modellen. Simply clever, heet dat op zijn Tsjechisch. Twee Oostbloklanden verder en je bent in Roemenië, de bakermat van Dacia, ook zo'n uitgekiend merk. Daarnaast associëren veel mensen Skoda en Dacia met 'budget', maar we zien dat de verhoudingen tegenwoordig iets anders liggen.
Lees verder

Toyota Celica Coupé (1986) - In het Wild
Op zoek naar een nieuwe Toyota Celica in 1986? Dan had je de keuze uit twee varianten: een tweedeurs coupé of een driedeurs liftback. De eerste was als 1.6 ST de goedkoopste manier om in de sportief georiënteerde Japanner te stappen. Die versie hebben we nu voor de lens.
Lees verder

Mercedes-Benz S500 - Achteruitkijkspiegel
Nic belt van achter het stuur van de Mercedes-Benz S500 met Frank om de week door te nemen. Zaten ze bij Toyota nou al die tijd te slapen of zijn we voor het lapje gehouden? Wat krijg je als je de ontwerpers van Citroën paddo's voert en jawel, we gaan opnieuw rekeningrijden invoeren.
Lees verder