woensdag 29 december 2021

Deze grote namen uit de autowereld verloren we in 2021

AUTOWEEK
Deze grote namen uit de autowereld verloren we in 2021
Het jaar zit er bijna op en uiteraard blikken we weer uitgebreid terug op wat er allemaal gebeurd is. Helaas verloren we afgelopen jaar ook weer enkele grootheden die op de één of andere wijze hun stempel hebben gedrukt op de auto-industrie of wat daarmee te maken heeft.
Lees verder

Eerste geheel Europese EV-accu geproduceerd
Het Zweedse Northvolt heeft vannacht de eerste geheel in Europa ontworpen, ontwikkelde en geassembleerde batterijcel in elkaar gezet. Met de start van het productieproces bij Northvolt is de eerste Europese stap gezet om de afhankelijkheid van Aziatische toeleveranciers terug te dringen.
Lees verder

Redactie blikt vooruit op 2022 - Lars Krijgsman
Na bijna twee jaar corona is een blik in de toekomst lastiger dan ooit. Een energiecrisis stak recent de kop op. Chiptekorten gooien product- maar vooral productieplanningen overhoop. Daardoor komen nieuwe modellen zomaar een halfjaar later op de markt. In onze jaarlijkse persoonlijke vooruitblikken zie je dat terug, met daarin niet alleen auto's. Vandaag aan het woord: Lars Krijgsman.
Lees verder

CES gaat door ondanks afzeggingen
De Consumer Electronics Show in Las Vegas, begin januari, vindt gewoon plaats ondanks de oplopende afzeggingen. Dat verklaart CES-topman Gary Shapiro.
Lees verder

Drukker op de weg in 2021, maar nog verre van normaal
Het was dit jaar drukker op de weg dan vorig jaar, maar nog altijd bij lange na niet op het niveau van voor de coronapandemie. Dat blijkt uit een analyse van de ANWB.
Lees verder