zondag 26 december 2021

Koopwijzer - dit moet je weten over de eerste BMW 1-serie

AUTOWEEK
Koopwijzer - dit moet je weten over de eerste BMW 1-serie
Met de 1-serie werd BMW een serieuze speler waar voorheen de VW Golf en de Audi A3 heer en meester waren. Inmiddels behoort het instapmodel tot het establishment en sinds dit jaar mag hij zich youngtimer noemen. Hoog tijd voor een kritische koopwijzer.
Lees verder

Redactie blikt vooruit op 2022 - Joas van Wingerden
Na bijna twee jaar corona is een blik in de toekomst lastiger dan ooit. Een energiecrisis stak recent de kop op. Chiptekorten gooien product- maar vooral productieplanningen overhoop. Daardoor komen nieuwe modellen zomaar een halfjaar later op de markt. In onze jaarlijkse persoonlijke vooruitblikken zie je dat terug, met daarin niet alleen auto's. Vandaag aan het woord: Joas van Wingerden.
Lees verder

Maserati Grecale prototype - Eerste rijtest
De midsize SUV's van Duitse komaf, zoals de Porsche Macan, hadden jarenlang maar weinig concurrentie, maar met de Grecale wil Maserati nu ook een graantje meepikken in dit segment. We gaan op pad met het kleine broertje van de Levante.
Lees verder

Waarom de eerste Renault Espace briljant was
Vandaag de dag is de MPV bijna opgeslokt door de SUV en de cross-over. Hoe anders was dat aan het begin van de jaren tachtig, toen de MPV nog moest worden uitgevonden! Eén van de pioniers op dat gebied is Renault, hoewel de credits voor de eerste MPV niet naar dat merk gaan.
Lees verder

Eindejaarsvideo - Marco - Porsche 911 GT Touring
Zoals gebruikelijk kiest Marco voor z'n eindejaarsvideo weer iets met veel te veel vermogen voor een koude decembermaand: een Porsche 911 GT3 Touring. En het wordt voor de rest ook een lekker Duits feestje, met onder meer de BMW iX en i4, Mercedes-Benz EQS en de eenheidsworstenfabriek op basis van het MEB-platform.
Lees verder