Doorgaan naar hoofdcontent

Max opent raceweekend in Djedda als tweede

VERSTAPPEN
Max opent raceweekend in Djedda als tweede
Max Verstappen heeft de eerste vrije training in aanloop naar de eerste Grand Prix van Saudi-Arabië als tweede afgesloten. Op het 6.175 meter lange Jeddah Corniche Circuit, waar het Formule 1-circus voor het eerst is neergestreken, reed Lewis Hamilton in zijn Mercedes de snelste tijd. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas werd derde. De AlphaTauri van Pierre Gasly en de Alfa Romeo van Antonio Giovinazzi completeerden de top vijf. Max' teamgenoot bij Red Bull Racing Honda, Sergio Perez,...
Lees verder

Max sluit tweede vrije training in Djedda af als vierde
Max Verstappen heeft de eerste dag in aanloop naar de Grand Prix van Saudi-Arabië als vierde afgesloten. Op het bloedsnelle Jeddah Corniche Circuit, waar het Formule 1-circus voor het eerst is neergestreken, reed Lewis Hamilton in zijn Mercedes de snelste tijd voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas op P2. Pierre Gasly reed in zijn AlphaTauri de derde tijd. Achter Max completeerde Fernando Alonso in zijn Alpine de top vijf. Max' teamgenoot bij Red Bull Racing Honda, Sergio Perez, reed...
Lees verder

Max Verstappen snelste in derde vrije training in Saoedi-Arabie
Max Verstappen heeft de derde vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië als snelste afgesloten. De Nederlander ging 20 maal het bloedsnelle stratencircuit in Djeddah rond en klokte met een 1:28.100 op de zachte bandencompound uiteindelijk de snelste tijd van de sessie. Titelrivaal Lewis Hamilton was twee tienden van een seconde langzamer dan Verstappen en eindigde als tweede, terwijl Max' teamgenoot bij Red Bull Racing, Sergio Perez, de derde tijd liet noteren.
Lees verder

Max derde in kwalificatie Djedda na crash in laatste ronde: 'Teleurstellend'
Max Verstappen heeft zich op de derde plek gekwalificeerd voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander leek op weg te zijn naar pole positie totdat hij in zijn laatste vliegende ronde zich verremde bij de laatste bocht en de muur raakte. De achterwielophanging brak af en Verstappen moest zijn auto stilzetten. Dit zorgde ervoor dat titelrivaal Lewis Hamilton de pole voor zich op kon eisen, met Mercedes-stalmaat Valtteri Bottas naast hem op de eerste startrij.
Lees verder

Horner na kwalificatie in Djedda: 'Er kan nog van alles gebeuren in de race'
Max Verstappen leek op weg naar de pole positie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië, maar in de laatste bocht van de kwalificatie ging het mis. Na een blokkerend voorwiel raakte Max de muur en zat de kwalificatie er voor hem op, met een derde plek als gevolg.
Lees verder