maandag 27 december 2021

Redactie blikt vooruit op 2022 - Nic de Boer

AUTOWEEK
Redactie blikt vooruit op 2022 - Nic de Boer
Na bijna twee jaar corona is een blik in de toekomst lastiger dan ooit. Een energiecrisis stak recent de kop op. Chiptekorten gooien product- maar vooral productieplanningen overhoop. Daardoor komen nieuwe modellen zomaar een halfjaar later op de markt. In onze jaarlijkse persoonlijke vooruitblikken zie je dat terug, met daarin niet alleen auto's. Vandaag aan het woord: Nic de Boer.
Lees verder

Zelfrijdend busje uit China wil koe zijn
Tijdens het doorspitten van de diverse patentbureau's komen we geregeld vreemde creaties tegen. Het vrolijke vehikeltje dat we vandaag tegen het lijf liepen, kunnen we echter niet voor onszelf houden.
Lees verder

Honda Civic (1991) - In het Wild
'Japanse auto's zijn voor de eeuwigheid gemaakt'. Qua techniek gaat dat inderdaad regelmatig op, maar zeker in de jaren 80 en 90 was het met de koets nog wel eens een ander verhaal. Deze Honda Civic sedan lijkt om die reden helaas aan de laatste ronde bezig.
Lees verder

Voormalig Opel-CEO nu alweer weg bij Vinfast
Michael Lohscheller, die in juli van Opel naar Vinfast overstapte, treedt nu alweer terug bij het Vietnamese merk. De Vietnamese Le Thi Thu Thuy wordt de nieuwe CEO.
Lees verder

Eindejaarsvideo - Joas - Peugeot 208
Het liefst had Joas teruggeblikt op het jaar vanuit de gloednieuwe Peugeot 308, maar die was nog niet in het land. De 208 maakt echter ook duidelijk waarom hij zo te spreken is over de 308: Peugeot maakt volgens Joas weer mooie auto's. Verder blikt hij terug op zijn bezoek aan de IAA en heeft hij zo vlak voor het einde van het jaar zijn oog nog laten vallen op een Jaguar XJ.
Lees verder