woensdag 1 december 2021

Test: Opel Insignia GSi

AUTOWEEK
Test: Opel Insignia GSi
De sportieve D-segmenter lijkt een uitstervende soort. Toch gloort er hoop: met een minder CO2 uitstotende motor is de Opel Insignia GSi terug van weggeweest. Waar die laatste GM-Opel staat? Omdat uit te vinden, onderwerpen we deze Stellantis-middenklasser zonder PSA-genen aan een test.
Lees verder

Grote steden willen 30 km/h als maximumsnelheid
De vier grote steden willen de snelheid op bijna alle wegen in de stad zo snel mogelijk terugbrengen tot maximaal 30 km/h. Dit moet het aantal dodelijke verkeersslachtoffers fors terugdringen, meldt het AD.
Lees verder

BMW i7: elektrische 7-serie klaar voor 2022
BMW vuurt volgend jaar zijn concurrent van de Mercedes-Benz EQS op autoland af. Die volledig elektrische variant van de nieuwe 7-serie is nu vanuit elke hoek in camouflagetrim te zien, BMW deelt namelijk een uitgebreide reeks foto's van een i7 die aan koudetests wordt onderworpen.
Lees verder

Aston Martin V12 Vantage komt terug
In een tijd waarin de ene na de andere sportieveling extra pk's put uit een elektromotor lepelt Aston Martin doodleuk een dikke twaalfcilinder in de Vantage. Het merk bevestigt namelijk dat het volgend jaar de V12 Vantage aan zijn portfolio toevoegt.
Lees verder

Autoverkoop november: bijna 18 procent in de min
Het mag geen verrassing zijn dat de automarkt hevig wordt getergd door het chiptekort. Zodoende zijn ook de verkoopcijfers van nieuwe personenauto's in november niet veel soeps. De afgelopen maand zijn namelijk slechts 27.333 nieuwe personenauto's verkocht, zo blijkt uit cijfers van Bovag, RAI Vereniging en RDC.
Lees verder