Doorgaan naar hoofdcontent

Volkswagen steekt nog eens 16 miljard euro in elektrificatie

AUTOWEEK
Volkswagen steekt nog eens 16 miljard euro in elektrificatie
Volkswagen gaat de komende vijf jaar miljarden euro's meer investeren in elektrisch rijden en digitalisering. In totaal steekt het Duitse autoconcern €89 miljard in nieuwe technologieën die de overstap naar geautomatiseerd en elektrisch rijden mogelijk moeten maken, €16 miljard meer dan eerder gepland.
Lees verder

Volvo en Northvolt sluiten miljardendeal voor accuproductie
Volvo en Northvolt hebben hun joint venture definitief rond. De twee bedrijven tekenden een bindende overeenkomst met een totale investeringswaarde van omgerekend ruim €2,9 miljard. Dat geld wordt onder meer in een kenniscentrum en een accufabriek gestopt.
Lees verder

EV nog voor jaarwisseling geleverd? Dit zeggen de merken
Wie een elektrische auto heeft besteld of wil bestellen en zich hierbij laat leiden door de gunstigere bijtelling in 2021, wil natuurlijk niet meemaken dat de auto pas in 2022 werkelijk geregistreerd kan worden. Het chiptekort kan echter roet in het eten gooien. AutoWeek deed een ronde langs de Nederlandse importeurs om te kijken hoe het zit met de verwachte levertijd.
Lees verder

Elektrische Nissan Ariya: dit zijn de eerste prijzen
De volledig elektrische Nissan Ariya komt volgend jaar op de markt. AutoWeek kan nu de eerste prijzen melden van de tweede EV van Nissan. Voor onder de 50 mille kun je instappen, maar de prijs loopt snel op voor de duurdere varianten.
Lees verder

'Nieuw kabinet wil rekeningrijden invoeren'
De formerende partijen presenteren mogelijk nog deze maand het regeerakkoord. Daarin is onder meer het omstreden rekeningrijden opgenomen, meldt de NOS.
Lees verder