Doorgaan naar hoofdcontent

Volvo XC60 Recharge - Eerste rijtest

AUTOWEEK
Volvo XC60 Recharge - Eerste rijtest
Terwijl volledig elektrische auto's het nieuws beheersen, staat de plug-in-techniek allerminst stil. Pionier Volvo upgradede zijn modellen met extra accu's en het resultaat is bijzonder interessant.
Lees verder

Groep B-monsters worden 40: terugblik op een krankzinnig tijdperk
Groep B is legendarisch. Het begon als een serie regels die fabrikanten toestond om te experimenteren met 4WD, middenmotoren en een heleboel pk's in rallywagens. Al bijna veertig jaar is Groep B een bron van verhalen, over vierwielaan­gedreven monsters, bestuurd door halfgoden die met snelheden van ver boven de 200 km/h op centimeters van grote mensenmassa's voorbij brulden. Dat kon niet goed blijven gaan en dat deed het ook niet. Een serie tragische ongelukken werd het Waterloo van Groep B.
Lees verder

Nissan Ariya - Eerste Kennismaking
In juli van 2020 maakte we voor het eerst kennis met de Nissan Ariya. Nu zien we de auto voor het eerst in het echt. In de Johan Cruijff arena neemt Jan je mee.
Lees verder

Max Verstappen wereldkampioen Formule 1
Formule 1 kijkend Nederland had er het gros van de Grote Prijs van Abu Dhabi waarschijnlijk geen vertrouwen meer in, maar in een zenuwslopende slotronde wist Max Verstappen regerend wereldkampioen Lewis Hamilton te passeren en daarmee te onttronen. Max Verstappen mag zich de eerste Nederlander noemen die wereldkampioen is geworden in de Formule 1.
Lees verder

De Dacia Spring op tussenrapport
De Dacia Spring staat eindelijk bij de dealers en de orderportefeuille is goed gevuld. AutoWeek testte afgelopen week de Spring tegen een Volkswagen e-Golf om te kijken of de goedkope elektrische auto een alternatief is voor een gebruikte EV en dan was er ook nog dat tegenvallende resultaat bij de EuroNCAP botsproeven. Veel vragen dus rond de nieuwe Dacia Spring, tijd voor een tussenrapport!
Lees verder