woensdag 29 december 2021

Waymo en Zeekr werken samen aan autonome auto

AUTOWEEK
Waymo en Zeekr werken samen aan autonome auto
Waymo, het zusterbedrijf van Google dat autonome auto's ontwikkelt, heeft een nieuwe partner gevonden. De Amerikanen gaan samenwerken met de Chinese Geely Holding Group voor de ontwikkeling van een volledig autonome auto voor Waymo's vloot in Amerika. Van die auto laat men nu de eerste computerschetsen zien.
Lees verder

Fiat Cinquecento - Eerste rijtest - Uit de Oude Doos
De Fiat 500 was één van de belangrijkste auto's (zo niet de belangrijkste) die Italië ooit voortbracht. Nogal grote schoenen om te vullen dus. Met de Cinquecento deed Fiat een zeer geslaagde poging. 30 jaar geleden maakten we kennis met het nieuwe kleintje.
Lees verder

Abarth 1000 SP gaat in gelimiteerde productie
Abarth wist de tongen wel los te maken afgelopen voorjaar met de zeer bijzondere 1000 SP. Een one-off, zo leek toen nog. Het blijkt toch iets anders te zitten, want Abarth gaat er vijf van bouwen.
Lees verder

Eindejaarsvideo - Nic - Dacia Spring
Nic de Boer vindt in Lars Krijgsman een gelijkgestemde. Samen houden ze van minimale auto's en dus bewonderen ze de Dacia Spring. Nic kijkt verder terug op het oude jaar waarin de kandidaten van zijn rubrieken vaak meer indruk maakten dan de auto's zelf. En naast de Dacia Spring heeft hij nog een andere auto nodig voor als hij gaat skiën en racletten.
Lees verder

Opel Kadett 2.0 GSi Cabrio (1990) - Liefhebber Gezocht
De Opel Kadett is zo'n auto die je vroeger op iedere straathoek zag staan, maar nu haast compleet is uitgestorven. Wil je wat nostalgie in het straatbeeld brengen en ben je op zoek naar een relatief betaalbare cabrio die inmiddels bijna bestempeld kan worden tot rijdend erfgoed? Dan is deze Opel Kadett GSi cabriolet wellicht een goede optie!
Lees verder