zondag 12 december 2021

Zo ver komen EV's als je 130 km/h rijdt

AUTOWEEK
Zo ver komen EV's als je 130 km/h rijdt
Autofabrikanten claimen een riant rijbereik voor hun EV's, maar de dagelijkse realiteit valt nogal eens tegen. Deze praktijktest wijst uit hoe ver je echt komt met je EV, bij een maximumsnelheid van 130 km/h.
Lees verder

VW Golf R Variant ontmoet zeer zeldzame Golf VR6 Variant
Met zijn vermogen van 320 pk is de nieuwe Golf R Variant een bijzonder rappe stationwagon. Op een provinciale weg ontmoet hij de Golf III VR6 met 190 pk.
Lees verder

Nio ES8 - Eerste rijtest
Het begint bijna alledaags te worden; opnieuw begroeten we een nieuwkomer en zoals vaak is ook deze van Chinese komaf. Nio bestaat pas een paar jaar maar heeft zijn pijlen nu al op Europa gericht. Met als punt de ES8.
Lees verder

De zelfrijdende auto was er al in 1986 - De Vluchtstrook
Mercedes-Benz is de eerste autofabrikant die een officiële VN-goedkeuring heeft gekregen om wereldwijd autonoom te kunnen rijden. De zelfrijdende auto blijft een 'hot topic' onder autofabrikanten, maar is in wezen helemaal niet zo nieuw. 35 jaar geleden konden meerdere Benzen namelijk al zonder bestuurder hun weg door het verkeer vinden. Een Duitse wetenschapper vormde daarin het sleutelfiguur.
Lees verder

Opel Senator (1979) - In het Wild
Een Duitse sedan met zes-in-lijn. Als je deze omschrijving hoort, ligt de associatie met een product uit München voor de hand. Toch is dat nu nadrukkelijk niet het geval, want deze Opel Senator uit 1979 heeft óók een zespitter onder de kap!
Lees verder