vrijdag 7 januari 2022

Bentley overtreft verkooprecord met 31 procent

AUTOWEEK
Bentley overtreft verkooprecord met 31 procent
Bentley lijkt andermaal niet vatbaar voor de problemen waar de meer alledaagse automerken mee kampen. Het edele Britse merk uit de Volkswagen-stal verpletterde in 2021 het 'oude' verkooprecord uit 2020 en noteert daarmee dus opnieuw zijn beste jaar ooit.
Lees verder

Personenbussen Peugeot, Citroën en Opel alleen nog als EV
Peugeot, Citroën en Opel hebben besloten om de personenwagenversies van hun kleine en middelgrote bestelbussen alleen nog maar te leveren als EV. Bijzonder is dat het besluit niet alleen voor Nederland geldt, maar voor heel Europa.
Lees verder

Cadillac Fleetwood Brougham van Elvis wordt geveild
Met een Cadillac voor de deur ben je sowieso al lekker bijzonder bezig, maar al helemaal als-ie ook nog eens van Elvis Presley is geweest. Er is nu een kans om dat waar te maken, want één van Elvis' Cadillacs wordt geveild.
Lees verder

Jeep Cherokee (2005) - Facelift Friday
Als het gaat om grote metamorfoses binnen één modellijn, mag de Jeep Cherokee van 2001 eigenlijk niet ontbreken. Het ronde, blij ogende model verving een iconische en juist heel vierkante Cherokee. Dat kon uiteraard niet iedereen bekoren, en daar kon de facelift van 2005 helemaal niets aan veranderen.
Lees verder

'Audi en Porsche de F1 in met McLaren en Red Bull Racing'
Audi flirt openlijk met een deelname aan de Formule 1 per 2026, maar nu komt ook zustermerk Porsche om de hoek kijken. Volgens Car Magazine is de deal al zo goed als rond en krijgen we in dat jaar de Formule 1-teams McLaren-Audi en Red Bull Racing-Porsche. Ook zou Audi de Automotive-tak van McLaren overnemen.
Lees verder