donderdag 20 januari 2022

BMW E2: vergeten i3-voorvader - Uit de Oude Doos

AUTOWEEK
BMW E2: vergeten i3-voorvader - Uit de Oude Doos
Elektrisch rijden is weliswaar iets dat nu pas echt tractie begint te krijgen, maar ook 30 jaar geleden werd al volop mee geëxperimenteerd. BMW presenteerde begin 1992 in navolging van de E1 de E2, een verre (en vooral vergeten) voorvader van de i3.
Lees verder

Dieselprijs bereikt nieuwe 'mijlpaal'
De prijs van een liter diesel in Nederland heeft een nieuw record bereikt. Voor het eerst ligt de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs boven de €1,80 per liter.
Lees verder

'Mogelijk geen sprintraces in Formule 1 dit jaar'
Afgelopen seizoen maakten we in de Formule 1 kennis met het fenomeen 'sprintraces', ook wel 'sprintkwalificaties' genoemd. Er zouden dit jaar nog meer van moeten komen dan vorig jaar, maar volgens McLaren Racing-baas Zak Brown is het nog maar de vraag of ze überhaupt terugkeren.
Lees verder

Lancia Dedra SW (1994) - In het Wild
Bij tijd en wijlen krijgen we een glimlach van oor tot oor als we de kentekenhistorie van een gespotte auto voor onze neus hebben. Dat is ook het geval bij deze leuke Lancia Dedra SW.
Lees verder

Test: Volkswagen Polo
De Volkswagen Polo staat in Nederland steevast heel hoog in de verkoopranglijst, maar de concurrentie en Volkswagens eigen EV-aanbod maken die positie wel minder vanzelfsprekend. Met een opgefrist voorkomen en nieuwe technologie mag Volkswagens compacte succesnummer zich opnieuw bewijzen.
Lees verder