zondag 30 januari 2022

Ford verandert MACH-E in escaperoom

AUTOZINE
Ford verandert MACH-E in escaperoom
Escaperooms zijn populair. In dergelijke spellen moeten teams in een race tegen de klok aanwijzingen vinden om uit een themakamer te ontsnappen. Ford heeft dat concept toegepast op de volledig elektrische Mustang Mach-E, waarbij de bedieningselementen van de auto door het spel worden gebruikt voor een interactieve spelervaring.
Lees verder

Mercedes-Benz werkt samen met ProLogium
Mercedes-Benz en ProLogium, leverancier van solid-state accu's, zijn een technologisch partnership aangegaan voor de ontwikkeling van de volgende generatie accucellen. De eerste testvoertuigen van Mercedes-Benz met solid-state accu's die samen met ProLogium worden ontwikkeld, komen naar verwachting in de komende jaren op de markt. De bedrijven zijn het ook eens geworden over de mijlpalen die de integratie van solid-state accutechnologie in bepaalde modellen in de tweede helft van het decennium mogelijk moeten maken.
Lees verder

Prijzen 5e generatie Range Rover bekend
Per direct alle versies van de vijfde generatie van de Range Rover leverbaar. De definitieve prijzen voor de Extended Range Plug-in Hybrid modellen (vanaf EUR 137.562) en de exclusieve Range Rover SV (vanaf EUR 203.129) zijn alsmede de prestaties en elektrische actieradius van de Plug-in Hybrid modellen. De Range Rover P510e en P440e Extended-Range PHEV zijn relatief effici?nt met theoretische CO2-emissies vanaf 18 g/km en een puur elektrische actieradius van tot 113 kilometer.
Lees verder

Ferrari Daytona SP3 is Most beautiful 22
De Ferrari Daytona SP3 is bekroond met de Grand Prize: Most Beautiful Supercar door een panel van juryleden tijdens het 37e Festival Automobile International van Parijs. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door een panel van invloedrijke persoonlijkheden uit de autowereld als eerbetoon aan de sportauto, waarbij het design en de esthetische schoonheid centraal staan. Dezelfde jury kende Ferraris Chief Design Officer, Flavio Manzoni, de Grand Prize of Design toe. Als erkenning voor zijn originele, creatieve en invloedrijke werk in de autosector.
Lees verder

Autotest: Citroen Ami
Citroën heeft zichzelf tot doel gesteld om elektrische auto's voor een zo groot mogelijke groep kopers bereikbaar te maken. Dat doel neemt het heel letterlijk door een piepklein autootje met een al even kleine prijs te introduceren: de Ami. Die naam verwijst naar een model uit de vorige eeuw dat mobiliteit bereikbaar maakte voor een grote doelgroep. Zal dit autootje hetzelfde doen voor elektrisch rijden?
Lees verder