maandag 10 januari 2022

Haval Cool Dog is lekker excentriek

AUTOWEEK
Haval Cool Dog is lekker excentriek
Vogels, katachtigen en dieren met een stel gifklieren inspireren autofabrikanten al decennia voor de naamgeving van hun modellen. Naar honden worden minder vaak auto's vernoemd, maar gelukkig is daar het Chinese Haval.
Lees verder

SsangYong overgenomen door Edison Motors
SsangYong heeft een nieuw moederbedrijf: het eveneens Zuid-Koreaanse Edison Motors. Dat heeft het meerderheidsbelang in de autofabrikant overgekocht van Mahindra & Mahindra.
Lees verder

Volvo herziet leveringsgamma XC90
Het leveringsgamma van Volvo's grootste SUV ziet er vanaf nu heel anders uit dan je gewend bent. De bekende Momentum Business-, Inscription- en R-Design-uitvoeringen komen namelijk allemaal te vervallen.
Lees verder

Porsche Panamera krijgt weer een update
Er is Porsche blijkbaar veel aangelegen de Panamera zo actueel mogelijk te houden. In 2020 onderging de auto een facelift en Porsche is inmiddels al even aan het testen met een nogmaals herziene versie van zijn luxueuze GT.
Lees verder

'Porsche stapt uit vlaggenschipproject Audi, betaalt miljoenen'
Een opmerkelijke ontwikkeling binnen de Volkswagen Group. Porsche zou aanhaken bij Audi's Artemis-project voor de ontwikkeling van drie toplimousines van Audi, Bentley en Porsche, maar haakt nu af. Porsche trekt een ander plan en moet daarom naar verluidt €100 miljoen compensatie betalen.
Lees verder