maandag 31 januari 2022

Is de Renault Zoe met nul sterrenscore echt onveilig?

AUTOWEEK
Is de Renault Zoe met nul sterrenscore echt onveilig?
De Renault Zoe kreeg bij recente Euro NCAP-crashtests nul sterren toegekend. Een auto met zo'n bedroevend resultaat is eigenlijk onverkoopbaar. Is deze EV dan ook levensgevaarlijk? We houden de opvallende testuitslag tegen het licht.
Lees verder

Hoekig design is niet alleen van de jaren tachtig, het was er al in 1955
Toen Ford in 1999 de opvolger van de Escort presenteerde, vielen bij pers en publiek de monden open van verbazing en bewondering. De Ford Focus met zijn New Edge-design oogde revolutionair. Een samenspel van scherpe hoeken, strakke lijnen en ogenschijnlijk platte vlakken bepaalden het ontwerp van deze nieuwe C-segmenter. Zoiets had de wereld nog nooit gezien. Of toch wel? Nou ja, er waren voorgangers. Bijvoorbeeld de auto's van begin jaren 80 met hun kenmerkende scherpe hoeken en strakke lijnen: ...
Lees verder

Accudegradatie - Nissan Leaf
Inmiddels bereikt de elektrische auto ook de occasionmarkt. Helemaal nu ze worden geholpen door een aanschafsubsidie vanuit de overheid lopen kopers daarvoor best warm. Een elektrische auto heeft veel minder onderdelen dan een benzine- of dieselauto. Daaraan kan dus veel minder stuk en dat scheelt nogal in onderhoudskosten. Wél is er het accupakket dat met het verstrijken van de tijd aan capaciteit inboet. Inmiddels is er een manier om te meten hoe veel prik er nog in de batterij zit en wat er ...
Lees verder

Zo ver komt de Volvo XC40 Recharge P8 in de praktijk
De geheel elektrisch aangedreven Volvo XC40 Recharge P8 kwam eind 2020 op de markt. In de afgelopen veertien maanden zijn er dus al aardig wat ervaringen over het verbruik en de actieradius verzameld. Door ons van AutoWeek en natuurlijk ook door de berijders van de XC40 Recharge P8. Let wel, dit gaat dus over de auto die inmiddels alweer van naam veranderds is en als XC40 Recharge Twin Pure Electric in de prijslijst staat.
Lees verder

Storm Corrie trekt over: 'Niet de weg op als het niet noodzakelijk is'
De ANWB adviseert weggebruikers maandag niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Storm Corrie raast maandag over Nederland en zal volgens een ANWB-woordvoerder tussen 08.00 en 12.00 uur op zijn hevigst zijn.
Lees verder