dinsdag 4 januari 2022

Mercedes-Benz: 'Vorm elektrische SUV's moet anders'

AUTOWEEK
Mercedes-Benz: 'Vorm elektrische SUV's moet anders'
Het lijkt tegenstrijdig dat in een tijd waarin de elektrische auto aan populariteit wint er een een race om de grootste actieradius gaande is het gros van de EV's een SUV-achtige is. De vorm van elektrische SUV's zal de komende jaren dan ook veranderen, zo voorspelt Mercedes-Benz.
Lees verder

Dit lees je in AutoWeek 1
De eerste AutoWeek van 2022 ligt vanaf morgen in de winkels of valt deze week op je deurmat. We kijken vooruit naar de nieuwe, elektrische Alfa Romeo en in de dubbeltest hebben we deze keer een Ford Puma tegenover een Seat Arona. Terugkijken doen we in onze occasiondubbeltest met twee dikke dieselstations. Verder het bizarre verhaal van Opel in het RoemeniĆ« van Ceauƈ™escu en het afscheid van de Beverwijkse automarkt.
Lees verder

Ford verdubbelt productiecapaciteit elektrische F-150
Er is nog geen enkel exemplaar van de Ford F-150 Lightning geleverd, maar de elektrische versie van de populairste pick-up van de Verenigde Staten is op papier al niet aan te slepen. Het merk verdubbelt de beoogde jaarproductie van de F-150 Lightning voor de tweede keer.
Lees verder

Volvo krijgt voor het eerst in bijna tien jaar nieuwe CEO
Volvo krijgt eind maart een nieuwe CEO: Jim Rowan. De Brit neemt het stokje over van Hakan Samuelsson, die Volvo Cars al bijna tien jaar leidt.
Lees verder

Panhard PL17 - Klokje Rond Klassiek
Henk van Maaren en Co Berends groeiden op tussen en in Panhards en het stond in de sterren geschreven dat ze er ooit zelf eentje zouden bezitten. Zo vanzelfsprekend bleek dat echter niet te zijn. Toch gebeurde het, in 2017, op een bijzondere manier. Maak kennis met hun kranige groene Panhard PL17 uit 1962.
Lees verder