zaterdag 29 januari 2022

Mercedes EQS slaagt voor milieuaudit

AUTOZINE
Mercedes EQS slaagt voor milieuaudit
Van de fabricage van de grondstoffen en de productie tot het rijden en de recycling aan het einde van de levensduur van de auto: Mercedes-Benz onderzoekt alle milieurelevante aspecten van een automodel met een milieubalans. Onafhankelijke experts controleren deze documentatie. Als eerste model dat op het elektrische platform voor grote auto's staat, is de EQS 450+ geslaagd voor deze milieuaudit. De zogeheten 360?-milieucheck biedt gedetailleerde informatie over het verbruik, de emissies en de milieubalans, evenals het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en recyclaten.
Lees verder

Nissan kondigt nieuwe compacte EV aan
Nissan kondigt een geheel nieuw, volledig elektrisch aangedreven model voor Europa aan. Deze compacte nieuwe Nissan volgt de Micra op en zal worden geproduceerd in Renault ElectriCity in Frankrijk.
Lees verder

Volkswagen start productie ID.5
Volkswagen is in het Duitse Zwickau officieel gestart met de productie van de ID.5 en ID.5 GTX. Daarmee is de transformatie van een autofabriek voor brandstofautos naar een locatie waar alleen elektrische modellen worden geproduceerd afgerond. Op basis van het modulaire platform voor elektrische autos (MEB) worden inmiddels zes modellen van Volkswagen, Audi en CUPRA in Zwickau geproduceerd.
Lees verder

Opel introduceert Rocks-e
Opel opent met de nieuwe Rocks-e een nieuw hoofdstuk op het gebied van duurzame, stedelijke mobiliteit. De volledig elektrische, compacte vierwieler met twee zitplaatsen, uitzonderlijke wendbaarheid en een praktische cabine is een mogelijk antwoord op de toenemende behoefte aan individuele, duurzame mobiliteit in grote steden. Dankzij een aanschafprijs onder de 10.000 euro, lage gebruikskosten, slimme laadoplossingen en geschiktheid voor bestuurders vanaf 16 jaar slaat de Opel Rocks-e een brug tussen de scooter en traditionele stadsauto. Nederland is na Duitsland het tweede land waar de Opel Rocks-e op de markt komt.
Lees verder

Alpine kondigt GT X-Over aan
Een jaar na het Renaulution-plan kondigden Luca de Meo, CEO van Renault Group, en Laurent Rossi, CEO van Alpine, de productie van de toekomstige Alpine GT X-Over aan in de fabriek van Dieppe. Dit gebeurde in aanwezigheid van dhr. Bruno Le Maire, minister van Economie, Financi?n en Herstel en Esteban Ocon, coureur van het Alpine F1 Team. De Alpine-fabriek in Dieppe staat symbool voor made in France en innovaties op het Franse grondgebied en is uniek voor de hele groep. Deze ontmoeting betekent een nieuwe stap in de ontwikkelingsambities van het merk en zijn plannen om de toekomst van zijn historische vestiging te bestendigen.
Lees verder