maandag 17 januari 2022

Niutron NV: nieuwe elektrische SUV

AUTOWEEK
Niutron NV: nieuwe elektrische SUV
Er is weer een nieuwe Chinese speler in het land van de elektrische auto's. We maken kennis met de Niutron NV, een elektrische SUV van een fabrikant waarvan de naam doet denken aan een fabrikant van zuigelingenvoeding.
Lees verder

'Elektrische auto populairder dan diesel in Europa'
Elektrische auto's verkochten in december beter dan dieselauto's in Europa. Tot die conclusie komt de doorgaans goed geïnformeerde marktanalist Matthias Schmidt.
Lees verder

Massaclaim tegen Stellantis wegens sjoemelsoftware
Stichting Car Claim dient een grote massaclaim in tegen Stellantis, moederbedrijf van onder meer Peugeot, Citroen en Opel, vanwege het dieselschandaal. Met de claimprocedure is volgens de stichting een financieel belang gemoeid dat kan oplopen tot €3 miljard.
Lees verder

Vernieuwde Skoda Karoq vanaf €33.490
De Skoda Karoq onderging in november een facelift en inmiddels heeft de Nederlandse importeur ook berekend welke bedragen er op de prijslabels van de SUV geschreven moeten worden. De vernieuwde Skoda Karoq heeft een vanafprijs van €33.490 en is per direct te bestellen.
Lees verder

BMW werkt aan nieuwe generatie benzine- en dieselmotoren
De ene na de andere autofabrikant ziet zich genoodzaakt de aandacht steeds verder te verschuiven naar de ontwikkeling van elektrische auto's. Dat heeft veelal tot gevolg dat de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren tot het verleden behoort. Niet bij BMW. Het merk ontwikkelt namelijk een volledig nieuwe generatie benzine- en dieselmotoren en daar horen doodleuk ook nieuwe zes- en zelfs achtcilinders bij. Freude am Fahren.
Lees verder