dinsdag 4 januari 2022

Op eerste dag ruim 12 miljoen uit subsidiepot elektrische auto

AUTOWEEK
Op eerste dag ruim 12 miljoen uit subsidiepot elektrische auto
Op de eerste dag dat de dop van de SEPP-subsidiepot werd gedraaid is al voor ruim €12 miljoen subsidie aangevraagd voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto. Dat meldt Nu.nl op basis van informatie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Lees verder

Chevrolet speelt weer leentjebuur in China
Chevrolet introduceert een nieuwe naar Amerikaanse begrippen compacte pick-up die stiekem helemaal geen Chevrolet is. We maken kennis met de S10 Max, een pick-up van Hilux-formaat die Chevrolet nu in Mexico introduceert.
Lees verder

BMW XM: 750 pk sterke mastodont op verkenningstocht
BMW's eerste losstaande M-model wordt een grote SUV die luistert naar de naam XM. Het is die BMW XM die op deze spionagefoto's vanuit alle hoeken te zien is.
Lees verder

Twee derde nieuwe auto's in Noorwegen is een EV
In Nederland was vorig jaar zo'n twintig procent van de geregistreerde nieuwe personenauto's helemaal elektrisch. Dat percentage verbleekt bij het aandeel dat de elektrische auto in Noorwegen had in registratiecijfers, zo blijkt uit cijfers van het Opplysningsrådet for Veitrafikken.
Lees verder

Nissan sluit fabriek in Barcelona: de cijfers
Nissan heeft medio december definitief de poorten gesloten van zijn fabriek in Barcelona waar het Navara en e-NV200 tot voor kort produceerde.
Lees verder