zondag 30 januari 2022

Op zoek naar een Porsche tussen de 20.000 en 25.000 euro

AUTOWEEK
Op zoek naar een Porsche tussen de 20.000 en 25.000 euro
Als Porsche een goed jaar heeft gedraaid, ontvangen medewerkers een vette cheque van niet zelden duizenden euro's. Nog lang niet genoeg om iets van eigen fabricaat te kunnen aanschaffen (zowel nieuw als gebruikt), maar het begin is er in elk geval. Dit heeft ons op het idee gebracht om eens op zoek te gaan naar een gebruikte Porsche, want zo'n bolide zien we uiteraard best zitten. Wat kunnen we voor zo'n 20 à 25 mille tegemoetzien?
Lees verder

AQC Jetway 707: bizarre creatie op basis van Oldsmobile Toronado
Een grote coupé pakken als uitgangspunt voor een verlengde limousine annex stationwagon. Het klinkt als een vrij bizar en tamelijk vergezocht idee, maar toch kwam dit hersenspinsel eind jaren '60 tot wasdom. Maak kennis met de AQC Jetway 707, een limousine met het silhouet van een stationwagon die bedoeld was voor het vervoer van en naar vliegvelden.
Lees verder

Zo ver komen EV's als je 130 km/h rijdt - deel 2
Rijd je 's avonds met 130 km/h over de snelweg met je EV, dan weet je dat de actieradius die de fabrikant opgeeft een utopie is. Hoeveel kilometers kun je in de praktijk echt rijden met een volle accu? We zochten het deze keer uit met enkele populaire EV's.
Lees verder

Weblog: Weblog - De helft van de verkeersborden kan wel weg
Een tijdje terug werd ik op weg naar de redactie staande gehouden in het dorpje De Kwakel. Raampje open. Goedemorgen zeggen. En intussen heel hard nadenken over wat er mis kan zijn. Te hard? Door rood? Kapotte lamp? Verlopen APK? Nee, niets te bedenken. Alcoholcontrole misschien? Om kwart voor negen 's ochtends? De agent begint een praatje en vraagt waar ik naartoe onderweg ben. 'Naar Hoofddorp', zeg ik, 'naar m'n werk.' En als ik denk dat nu dan dat blaasapparaat tevoorschijn komt, krijgt het ...
Lees verder

Renault Austral - Blik to the Future
De jaren beginnen te tellen voor de Renault Kadjar en een blik op de verkoopcijfers wijst uit dat een opvolger niet snel genoeg kan komen. Kennelijk vindt Renault het tijd om het Kadjar-hoofdstuk helemaal te sluiten, want het nieuwe antwoord op modellen als de Volkswagen Tiguan en Peugeot 3008 luistert naar een nieuwe naam: Austral.
Lees verder