donderdag 27 januari 2022

Renault-Nissan-Mitsubishi steekt 23 miljard euro in elektrisch rijden

AUTOWEEK
Renault-Nissan-Mitsubishi steekt 23 miljard euro in elektrisch rijden
De Renault-Nissan-Mitsubishi-alliantie zet alles op alles om in 2030 een heel uitgebreid aanbod volledig elektrische auto's te hebben. Daar hoort een fikse investering en intensieve samenwerking tussen de merken bij.
Lees verder

BAC werkt aan Mono op waterstof
Het Engelse Briggs Automotive Company (BAC) produceert al sinds 2011 de Mono: een hardcore scheurijzer met één centrale zitplaats. BAC mag dan een kleine speler zijn, dat neemt niet weg dat de fabrikant stappen wil gaan ondernemen met het oog op de toekomst. Samen met de in waterstof gespecialiseerde ingenieurs van Viritech werkt BAC namelijk aan een Mono met een brandstofcel.
Lees verder

BMW X2 als Goldplay Edition
BMW komt met een toch wel bijzonder actiemodel: de BMW X2 Goldplay Edition. Vooral het 'gold' in de naam is veelzeggend.
Lees verder

Mazda MX-30 - Afscheid duurtest
Het heeft even geduurd, maar eindelijk is Mazda aan de EV. We nemen afscheid van een halfjaar in de eerste. Als EV was het geen hoogvlieger, maar leuk was de MX-30 des te meer.
Lees verder

Bentley scherpt EV-strategie aan: vijf nieuwe modellen vanaf 2025
Bentley gaat het stroompedaal de komende jaren flink intrappen. Het Britse luxemerk scherpt namelijk zijn elektrificatiestrategie 'Beyond100' aan: van 2025 tot 2030 wil Bentley namelijk vijf nieuwe EV's introduceren. Hoe die eruit komen te zien, is nog niet duidelijk.
Lees verder