zondag 23 januari 2022

Toyota levert brandstofcel voor trein

AUTOZINE
Toyota levert brandstofcel voor trein
Toyota Motor Europe (TME) levert zes brandstofcelmodules aan het Spaanse CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles), een beursgenoteerde onderneming die onder meer treinen produceert. De brandstofcelmodules zijn bestemd voor een treinproject van het consortium FCH2RAIL waarvan ook TME deel uitmaakt.
Lees verder

Citroen e-C4 Shine als Pack Business
Citro?n speelt in op de gewijzigde bijtellingstarieven per 1 januari 2022 voor autos met een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer. Dit doet het merk met de nieuwe, volledig elektrische e-C4 Shine Pack Business, die per direct verkrijgbaar is voor de fiscale waarde van 35.000 euro. Hierdoor heeft een zakelijk rijder een rijk uitgeruste e-C4 die precies in de kaders valt voor 16% bijtelling.
Lees verder

Jeep Renegade en Compass als e-Hybrid
De nieuwe Jeep Renegade en Compass modellen debuteren met een hybridesysteem. De nieuwe 4-cilinder 1,5-liter turbobenzinemotor uit de Global Small Engine-familie levert 130 pk en 240 Nm en is gekoppeld aan een nieuwe 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling. De nieuwe e-Hybrid versies beloven tot 15 procent minder verbruik en CO2-uitstoot dan de vorige benzinemodellen.
Lees verder

Autotest: SsangYong Tivoli
De meeste compacte SUV's zijn er vooral voor de sier. Ze zien er stoer uit, maar daar blijft het bij. De Tivoli van off-road specialist SsangYong daarentegen is beschikbaar met alle techniek om daadwerkelijk in het terrein te rijden. Daarbij is de Tivoli een maatje groter dan de gemiddelde compacte SUV. Bovendien is deze Koreaan voorzien van nieuwe motoren voor modeljaar 2021. Is dit een gevalletje van onbekend maakt onbemind?
Lees verder

Kia EV6 is Car of the Year 2022
What Car? heeft de Kia EV6 uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022. Het is de tweede keer dat een elektrische auto deze verkiezing wint, de eerste emissievrij rijdende winnaar was de e-Niro in 2019. De EV6 sleepte niet alleen de overall titel in de wacht, maar won ook in de categorie Elektrische SUV van het Jaar.
Lees verder