vrijdag 14 januari 2022

Voitures Extravert introduceert RS-versie van elektro-911

AUTOWEEK
Voitures Extravert introduceert RS-versie van elektro-911
Het Nederlandse bedrijf Voitures Extravert geeft zijn 'Quintessenza', een naar EV omgebouwde klassieke 911, een stroomstoot. De start-up uit Helmond presenteert namelijk de Quintessenza RS, een op de originele Carrera RS gebaseerde elektrische sporter met meer vermogen en een aangepast onderstel. Schrik alleen niet van het prijskaartje.
Lees verder

Honda 'Millenium Bug' speelt ook in Nederland
Er speelt een klein, maar interessant probleempje bij Honda. Bepaalde modellen van het merk zijn sinds de jaarwisseling niet meer in staat om het juiste jaar en de juiste tijd weer te geven, met alle gevolgen van dien. Het probleem komt ook in Nederland voor, maar bij een beperkt aantal auto's.
Lees verder

Nissan Fairlady Z als Customized Proto
Nissan combineert de Tokio Auto Salon met de marktintroductie van de in Japan Fairlady Z geheten nieuwe Z. Daarbij laat Nissan direct een optisch aangepaste versie van de nieuwe sportcoupé zien.
Lees verder

Renault vanaf 2030 in Europa helemaal elektrisch
Ook Renault heeft zijn elektrificatieplannen aangescherpt. In Europa verkoopt Renault vanaf 2030 alleen nog volledig elektrische auto's. Dat zegt Renault-CEO Luca de Meo tegen Automotive News.
Lees verder

Citroën GS - Facelift Friday
Met de Citroën GS zette meesterontwerper Robert Opron een buitengewoon opvallende auto op papier die het mede dankzij zijn ontwerp erg lang volhield. Een facelift eind jaren 70 hield de boel fris genoeg voor een uiteindelijke totale levensduur van maar liefst 16 jaar.
Lees verder