vrijdag 28 januari 2022

Weblog: Weblog - Oldtimer-tsunami in Duitsland

AUTOWEEK
Weblog: Weblog - Oldtimer-tsunami in Duitsland
Het zit zo: in Duitsland krijgt een auto na dertig jaar de zogeheten oldtimerstatus. Althans, daar komt hij voor in aanmerking, als je via de officiële kanalen een H-kenteken aanvraagt. Dan krijg je aan het eind van de letter-cijfercombinatie een extra H (van Historisch) op je kentekenplaat, zoals elektrische auto's (en plug-in hybriden) een E kunnen krijgen en daarmee enige privileges genieten. In het geval van de H is dat een vast tarief voor de wegenbelasting (KFZ Steuer) van €191,73 per ...
Lees verder

VDL in gesprek met actiegroep over boskap Nedcar
VDL is in overleg met actiegroep 'De Groene Sporenwolf' over de kap van een stuk bos bij Born. Beide partijen laten dat weten na berichtgeving in De Limburger. De boskap is nodig voor de uitbreiding van autofabriek VDL Nedcar. Eerder mislukte een poging van beide partijen om tot een minnelijke schikking te komen.
Lees verder

Opel Rocks-e komt naar Nederland
Opel gaat de Rocks-e in Nederland leveren. Het compacte stadsrakkertje, dat zijn genen deelt met de Citroën Ami, wordt het nieuwe instapmodel van Opel en kan ook aangeschaft worden door 16-jarigen met een bromfietscertificaat. Opel gaat de Rocks-e in het tweede kwartaal voor het eerst leveren, maar de exacte vanafprijs van het kleintje is nog niet bekend.
Lees verder

Activisten bezetten bos bij VDL Nedcar wegens uitbreiding
Activisten hebben vrijdagochtend een bos bezet naast autofabriek VDL Nedcar bij Born. De groep doet dit omdat het bos moet wijken voor een extra productielijn voor de autofabriek en ze het hier niet mee eens zijn.
Lees verder

Lotus toont silhouet van nieuwe supercar
Lotus presenteert de komende vijf jaar maar liefst vier nieuwe modellen. Eén daarvan krijgen we nu in schetsvorm te zien en het lijkt er sterk op dat we met de 'Type 135' te maken hebben, een volledig elektrische supercar.
Lees verder