Doorgaan naar hoofdcontent

'Benzineprijsstijging naar 2,25 euro per liter reëel'

AUTOWEEK
'Benzineprijsstijging naar 2,25 euro per liter reëel'
De brandstofprijzen staan al op recordhoogte, maar het einde van de stijging is nog niet in zicht. Sterker zelfs, vanwege de uitgebroken oorlog in Oekraïne is de kans reëel dat binnenkort al een benzineprijs van €2,25 per liter wordt bereikt.
Lees verder

Duitsland: 'We willen ook na 2035 verbrandingsmotoren'
Als het aan de Europese Unie ligt worden er vanaf 2035 alleen nog maar nieuwe emissievrije auto's verkocht. Daarin is geen plek meer voor de verbrandingsmotor. Duitsland ziet dat het liefste anders. De Duitse minister van Transport zegt dat het ook na 2035 nog auto's met verbrandingsmotoren in het land wil verkopen.
Lees verder

Nieuwe versie Volkswagen ID4 komt tot 520 kilometer ver
Volkswagen komt met een nieuwe versie van de elektrische ID4, zo kan AutoWeek melden voordat Volkswagen er zelf ruchtbaarheid aan geef. In de nieuwe variant van de ID4 combineert Volkswagen de kleinste elektromotor met het grootste accupakket. Dat levert de nieuwe motorversie van de Volkswagen ID4 een actieradius van 520 kilometer op. Ook hebben we de vanafprijs van de nieuwe versie voor je.
Lees verder

Test: DS 9 E-Tense 4x4 360
De DS 9 is het vlaggenschip van de Franse auto-industrie. Groter en duurder gaat het niet worden en om mee te kunnen komen in de wereld van de premiummerken, mag een snelle topversie niet ontbreken. En voilà, zie hier de Franse AMG: de DS 9 4X4 360, ontwikkeld in samenspraak met DS Performance en de perfecte auto voor hen die hun Citroën SM of CX GTI Turbo zo missen. Valt extreem comfort te rijmen met extreme prestaties?
Lees verder

Pomphouders: 'Hamsteren vanwege Oekraïne niet nodig'
Consumenten hoeven zich geen zorgen te maken om de aanvoer van benzine vanwege de inval van Rusland in Oekraïne. Dat zegt BETA, de belangenvereniging van pompstationhouders. Het hamsteren van brandstof is volgens voorzitter Ewout Klok niet nodig. Hij wijst wel op een eventuele prijsstijging van benzine, maar verwacht niet dat die direct met tientallen centen gaat.
Lees verder