zondag 13 februari 2022

BMW XM - Blik to the Future

AUTOWEEK
BMW XM - Blik to the Future
BMW is op designvlak nooit een doetje geweest. Maar zo uitbundig als de ontwerpers tegenwoordig achter de tekentafel te werk gaan, hebben we het lang niet gezien. De volgende sloopkogel die de designconventies tegen de vlakte beukt, heet XM en maakt nog dit jaar zijn opwachting. Een vooruitblik.
Lees verder

Wat is de leukste volkscoupé: Scirocco I, Scirocco II of toch de Corrado?
Je zou het op basis van hun uiterlijk niet zeggen, maar de Scirocco I en II en de Corrado die deze modellen opvolgde, hebben veel gemeen. Een nadere kennismaking met drie generaties van VW's betaalbare sportcoupé.
Lees verder

Pas rond 1960 gingen autofabrikanten zich om veiligheid bekommeren
In de loop van de jaren zijn we er door schade en schande achter gekomen dat autorijden gevaarlijk is. Levensgevaarlijk zelfs. Toch beschouwden we dat lange tijd als een fact of life. Pas in de jaren 60 kwam de omslag. Auto's werden steviger, intelligenter en veiliger gebouwd. Er kwamen autogordels en airbags en remmen die niet konden blokkeren. Prachtige technieken allemaal, maar het grootste risico was de persoon achter het stuur. Dus werd die aan banden gelegd, met autogordels, ...
Lees verder

Zo ver komt de Volkswagen ID3 58 kWh in de praktijk
De eerste serie Volkswagens ID.3 die werd uitgeleverd beschikten over het 58 kWh-accupakket. In het najaar van 2020 werden ze uitgeleverd, en dat betekent dat we inmiddels een mooi beeld hebben van het energieverbruik en dus de actieradius door de seizoenen heen. Want bij een EV verschilt dat immers nogal veel.
Lees verder

Hyundai Ioniq – 2017 – 166.125 km - Accudegradatie
Bij een gebruikte elektrische auto is één ding het belangrijkst: wat is de staat van de accu? Die degradeert in de loop van de tijd en is veruit het duurste onderdeel van de auto. Als die moet worden vervangen, is de auto algauw economisch total loss. In deze rubriek testen we de accu's van EV's van lezers en onderzoeken we hoe druk we ons moeten maken over het afnemen van de accucapaciteit.
Lees verder