donderdag 17 februari 2022

Doek valt voor vorige Dacia Duster

AUTOWEEK
Doek valt voor vorige Dacia Duster
In Nederland is de vorige generatie Dacia Duster al jaren niet meer nieuw te koop. Sinds 2018 staat hier namelijk het huidige model in de showrooms. Elders in de wereld werd de oer-Duster van het huidige Dacia nog altijd gebouwd, maar ook daar valt nu het doek voor het succesvolle model.
Lees verder

15.000 orders voor Ineos Grenadier
Een robuust ogende alleskunner lijkt wel in de smaak te vallen. De Suzuki Jimny werd gewaardeerd om zijn stoere looks en terreinvaardigheden en ook de splinternieuwe eerstgeborene van Ineos valt wel in de smaak. Wereldwijd zijn namelijk al 15.000 orders voor de Ineos Grenadier geplaatst.
Lees verder

Europese autoverkoop verder onderuit in januari
Het wereldwijde chiptekort drukt zijn stempel in januari opnieuw flink op de Europese autoverkopen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Europese brancheorganisatie ACEA. Wel zijn er tussen de lidstaten onderling grote verschillen.
Lees verder

Kia Sportage Plug-in Hybrid komt elektrisch 70 kilometer ver
In de markt voor een plug-in hybride SUV met een meer dan inzetbare elektrisch rijbereik? Zet dan zeker de Kia Sportage Plug-in Hybrid, die komt namelijk maar liefst 70 kilometer ver op puur en alleen elektrokracht.
Lees verder

Jeep Grand Cherokee: alleen als 4xe naar Nederland
Jeep brengt de Grand Cherokee na een afwezigheid van twee jaar weer terug naar Nederland. De SUV komt alleen als plug-in hybride 4xe naar Europa en moet de strijd aangaan met auto's als de BMW X5 en Volvo XC90. Ook presenteert Jeep zijn elektrificatieplannen voor de komende jaren.
Lees verder