vrijdag 4 februari 2022

EU werkt aan strengere emissietest voor plug-in hybrides

AUTOWEEK
EU werkt aan strengere emissietest voor plug-in hybrides
De Europese Unie is van plan om de testmethode voor het bepalen van de uitstoot van plug-in hybrides strenger te maken. Dat zeggen twee insiders tegenover persbureau Reuters. Daarmee reageert de EU op de kritiek dat plug-in hybrides bij de huidige testmethode resultaten produceren die soms wel tot vier keer onder de werkelijke uitstoot in de praktijk liggen. Deze beslissing kan ertoe leiden dat fabrikanten in de toekomst hun CO2-targets mislopen.
Lees verder

Ford Focus (2021) - Facelift Friday
Ford liet nog geen maand tussen de facelift van de Fiesta en de Focus. Voor 'Facelift Friday' deden wij dat wel, maar natuurlijk moet ook het grotere model er een keer aan geloven.
Lees verder

Dartz Black Alligator 'Black Tiger': voor het Jaar van de Tijger
We trachten altijd de complete modelnaam in de kop boven een artikel te vermelden, maar in het geval van de Dartz Prombron Black Alligator MMXX – Black Tiger Lunar Year Edition is dat niet gelukt. Dat is niet het enige opvallende aan dit apparaat.
Lees verder

'Wat is de lekkerste diesel?' - AutoWeek podcast
Marco en Roy praten deze week over comfortabele auto's. Want ze krijgen wel eens het verwijt alleen maar van sportieve auto's kunnen genieten en daar distantiëren de mannnen zich van. Verder komen een paar fijne dieselauto's aan bod en passeren de Opel Insignia OPC en de Hyundai Grandeur de revue. Luisteren kan hieronder, veel plezier!
Lees verder

Ford Consul (1959) - Klokje Rond Klassiek
Lees verder