donderdag 17 februari 2022

Ferrari F1-75: nieuwe Formule 1-auto voor seizoen 2022

AUTOWEEK
Ferrari F1-75: nieuwe Formule 1-auto voor seizoen 2022
Ferrari presenteert zijn nieuwe Formule 1-auto voor seizoen 2022: de F1-75. Niet alleen qua naamgeving is de auto anders dan zijn voorgangers, ook het ontwerp én de livery gaan behoorlijk op de schop.
Lees verder

Voyah Free komt naar Europa
Voyah, het premiummerk van de Chinese gigant Dongfeng, komt naar Europa. Dat maakt het merk vandaag bekend op zijn Weibo-kanaal. Voyah gaat dit jaar nog de elektrische SUV Free leveren in Noorwegen. Of de Europese variant van die auto nog gaat verschillen van zijn Chinese evenknie, is nog niet duidelijk.
Lees verder

Seat Ibiza SC 1.4 TSI Cupra Bocanegra - Op de rollenbank
Het is een Seat Ibiza uit de glorietijd van dit model, toen je bij een Ibiza gewoon nog kon kiezen tussen een vijfdeurs, een stationwagon en deze driedeurs SC. Die laatste was er ook als historisch verantwoorde Bocanegra, zoals de klassieke 124 Bocanegra. Kortom, zo'n Ibiza als deze wil je. Wel jammer dat de motor zo'n slechte reputatie heeft.
Lees verder

FIA ontslaat Michael Masi als wedstrijdleider Formule 1
De FIA bracht tijdens de onthulling van de Ferrari F1-75 een opvallend statement naar buiten: Michael Masi namelijk vertrekken als wedstrijdleider. Daarnaast voert de FIA enkele structurele veranderingen door die de besluiten van de wedstrijdleiding eerlijker moeten maken.
Lees verder

Weblog: Weblog - Naäpers
Wat moeten dat een treurige vergaderingen zijn geweest, waarop de Raden van Bestuur besloten om de trend te volgen. Aan zo'n symbool van overbodigheid zie je hoe onzeker fabrikanten zijn. Ze zien de consument als het gadgetverslaafde kuddedier dat niet mis mag grijpen. De angst de boot te missen is immens. Dus doen ze allemaal ongeveer hetzelfde in dezelfde stijl. Zo werd het leven van een autojournalist een eeuwigdurend Groundhog Day. Zelden stuit je op een technologische verrassing die iets ...
Lees verder