Doorgaan naar hoofdcontent

Ford Focus - Back to Basics

AUTOWEEK
Ford Focus - Back to Basics
Ford bracht de Focus eind vorig jaar naar de operatietafel voor een bijpuntsessie. De compacte middenklasser kreeg een geheel nieuw front aangemeten en werd wat duurder. Levert dat ook een rijkere standaarduitrusting op? Tijd om te kijken hoe de vlag erbij hangt voor de basisversie van de vernieuwde Focus.
Lees verder

Met de 1602 Elektro had BMW in 1972 al een elektrische middenklasser
De BMW i4 steelt momenteel de show als elektrische middenklasser van het merk, in 1972 liet BMW al een voorproefje zien in de vorm van de 1602 Elektro. De geƫlektrificeerde 1602 had een groot podium, de vanwege bloedige aanslagen helaas zwart omrande Olympische Spelen van 1972.
Lees verder

Hoe de traditionele Volvo-grille moet voortleven in elektrische Volvo's
Traditioneel sterke Volvo-kenmerken als de grille en een hoekig design zijn best moeilijk in overeenstemming te brengen met elektrificatie. Maar met de Recharge Concept laat het merk zien hoe ze dat oplossen. Dat vertelt Senior Design Manager Volvo Cars Jurgen Jose ons in een gesprek dat we hielden in het museum van het Zweedse merk.
Lees verder

Terugblik op 15 jaar bijtelling: veel winnaars maar ook verliezers
Wij Nederlanders zijn altijd tuk geweest op korting. Zo tuk, dat we zelfs massaal onze autokeuze lieten sturen door de fiscus. Omdat de bijtellingsregels steeds veranderden, kende ons land per periode een model waarin iedereen reed. We blikken terug op bijna vijftien jaar zakenauto's voor het volk.
Lees verder

Citroƫn DS, Lancia Delta en Ford Capri - Blik to the Future
Bij elke revolutie zijn er mensen die juist sterk verlangen naar het behoud van het bekende of zelfs een terugkeer naar het verleden. Dat is bij de transitie naar elektrisch rijden niet anders. Misschien is er een brug te slaan met retro-EV's? Sommige autofabrikanten slaan die weg al in en het kan natuurlijk nooit kwaad om te dromen over meer oude legendes in een nieuw jasje.
Lees verder