woensdag 2 februari 2022

'Ford steekt 18 miljard euro extra in elektrisch rijden'

AUTOWEEK
'Ford steekt 18 miljard euro extra in elektrisch rijden'
Ford steekt omgerekend een kleine €18 miljard extra in de elektrificatie van alle auto's die het merk maakt, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Dat bedrag komt bovenop een al eerder aangekondigde investering van ruim €26 miljard en moet in de komende vijf tot tien jaar worden uitgegeven aan de ombouw van fabrieken voor het bouwen van elektrische auto's.
Lees verder

Dieselmarkt stort in: 'Imago is zó slecht geworden'
De verkoop van nieuwe dieselauto's is bijna geheel ingestort en occasions zijn nog maar lastig te slijten in Nederland. De Bovag verwacht dat volgende maand voor het eerst sinds 2003 minder dan 1 miljoen dieselauto's in Nederland rijden.
Lees verder

Rolls-Royce Spectre zoemt voorbij
Rolls-Royce wordt per 2030 een volledig elektrisch merk. Hoewel dat nog een aardig tijdje voor ons ligt, trapt het Britse mark de transitie binnenkort al af met de Spectre. Die krijgen we nu voor de tweede keer te zien, opnieuw gehuld in een bijzonder printje.
Lees verder

General Motors boekt recordwinst ondanks chiptekort
General Motors (GM) kan met tevredenheid terugkijken op het afgelopen jaar. Het Amerikaanse concern noteerde namelijk ondanks het chiptekort een recordwinst van 10 miljard dollar, omgerekend €8,8 miljard, in de boeken. Door de kleine voorraden kon GM ervoor kiezen om duurdere voertuigen en uitvoeringen te bouwen, waarop de winstmarges groter zijn. Verder verwacht GM in de toekomst veel van de elektrische auto's die het bedrijf in de pijplijn heeft zitten.
Lees verder

Maserati Ghibli, Levante en Quattroporte als 'MC Edition'
Maserati is maar wat trots op zijn raceverleden. Eerder presenteerde het merk met de drietand al een eerbetoon aan Juan Manuel Fangio met een speciale editie van de Ghibli en Levante, nu haalt het merk naast die twee modellen ook de Quattroporte erbij voor een nieuw speciaaltje: de MC Edition.
Lees verder