Doorgaan naar hoofdcontent

Gefacelifte Mercedes-Benz G-klasse (en 4X4²!) betrapt

AUTOWEEK
Gefacelifte Mercedes-Benz G-klasse (en 4X4²!) betrapt
De misschien wel meest irrationele Mercedes-Benz die je kunt kopen staat op het punt nog een in de beste zin van het woord nog onzinnigere versie te krijgen. We hebben het dan over de 4X4², een knotsgekke hoog-op-de-poten-versie die we je samen met de gefacelifte variant van de reguliere G-klasse van dichtbij kunnen laten zien.
Lees verder

Benzineprijs voor het eerst boven de 2,20 euro
De Nederlandse adviesprijs voor een liter benzine doorbreekt voor het eerst de €2,20 per liter. Dat meldt consumentencollectief UnitedConsumers, dat dagelijks de adviesprijzen van vijf grote oliemaatschappijen in de gaten houdt. Als gevolg van de invasie in Oekraïne zijn de olieprijzen wereldwijd flink opgelopen en dat voelt de automobilist nu ook in de tarieven aan de pomp.
Lees verder

Elektrische Hongqi E-HS9 nu ook in Europa
Het vroeger aan hoge functionarissen voorbehouden Chinese merk Hongqi is in Europa gestart met de levering van de elektrische E-HS9. De E-HS9 is net zo groot als de Mercedes-Benz GLS, maar is in ieder geval in Noorwegen goedkoper dan de kleinere EQC!
Lees verder

Tesla wil Chinese productiecapaciteit verdubbelen
Tesla zou plannen hebben om zijn productiecapaciteit in China te verdubbelen. Dat blijkt uit berichtgeving van onder meer Reuters. Tesla zou in Sjanghai een nieuwe productiefaciliteit willen bouwen waarmee de jaarlijkse Chinese productiecapaciteit toeneemt tot maar liefst 2 miljoen auto's.
Lees verder

Formule 1-team Haas haalt Russische vlag van auto
Het Formule 1-team Haas rolde bij aanvang van de derde testdag in Barcelona een opvallende VF-22 naar buiten. Alle beeldmerken en kleuren die verwijzen naar de Russische hoofdsponsor Uralkali zijn namelijk vakkundig van de auto af gepulkt. Hoogstwaarschijnlijk is dat het directe gevolg van de huidige spanningen tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder