Doorgaan naar hoofdcontent

Groot tekort aan huurauto's

AUTOWEEK
Groot tekort aan huurauto's
Het wereldwijde tekort aan huurauto's lijkt dit jaar aardig nijpend te gaan worden. Dat schrijft De Telegraaf. Na de recente versoepelingen rondom het coronavirus boeken mensen massaal vakanties en stijgt ook de vraag naar huurauto's. Die zijn door het chiptekort in mindere mate beschikbaar, met enorme schaarste en hoge prijzen tot gevolg.
Lees verder

Nieuwe benzineversie voor Audi Q5 en Q5 Sportback
Audi levert de Q5 en Q5 Sportback momenteel alleen als plug-in hybride en als machtige SQ5 met dieselmotor. Het gamma wordt nu uitgebreid met een conventionele benzineversie, zo kan AutoWeek exclusief melden.
Lees verder

Lotus overweegt beursgang
Lotus is momenteel bezig met het voorbereiden van een gang naar de beurs. Dat meldt de krant The Times. Met een beursgang wil Geely, de eigenaar van Lotus, extra kapitaal ophalen om zijn ambitieuze groeiplannen te kunnen realiseren.
Lees verder

Renault wil EV-tak verder afsplitsen
Renault wil zijn bedrijfsactiviteiten op het gebied van verbrandingsmotoren en EV's verder van elkaar afsplitsen. Dat zegt CEO Luca de Meo tegenover Automotive News. Daarbij gaat Renault in thuisland Frankrijk vooral inzetten op de ontwikkeling en productie van elektrische aandrijflijnen.
Lees verder

Andretti wil eigen Formule 1-team, vraagt startbewijs aan
Michael Andretti, de zoon van voormalig wereldkampioen Formule 1 Mario Andretti, wil toetreden tot de Formule 1 met een nieuw team: Andretti Global. Dat laat Mario Andretti weten op Twitter. Volgens hem beschikt Andretti Global over de benodigde middelen, maar de FIA lijkt er nog niet echt zin in te hebben.
Lees verder