woensdag 16 februari 2022

Mazda RX-8 - Blits Bezit

AUTOWEEK
Mazda RX-8 - Blits Bezit
Nog even en er staat weer een model met rotatiemotor in de catalogus van Mazda, al dient de krachtbron dit keer als range-extender voor de elektrische MX-30. Voor ons het signaal om de tot op heden laatste Mazda met wankelmotor voor het voetlicht te halen. De 23-jarige Ricardo Krabbenborg koestert deze Lightning Yellow RX-8 uit 2005.
Lees verder

De 10 meest geïmporteerde en geëxporteerde klassiekers van 2021
Net op jacht naar die ene perfecte uitvoering van je favoriete klassieker? Grote kans dat je zo nu en dan in het buitenland spiekt of je droomauto daar te vinden is. Het is dan ook niet zo vreemd dat er een levendige handel bestaat in klassieke auto's en daar komt bij dat het ook voor handelaren een lucratief wereldje kan zijn. AutoWeek heeft de 10 vorig jaar meest geïmporteerde en geëxporteerde klassiekers voor je op een rijtje gezet.
Lees verder

Austin Metro (1986) - In het Wild
Vandaag hebben we in 'In het Wild' een heerlijk originele Austin Metro. Een bescheiden Brit die je hier in zijn tijd nog redelijk vaak zag, maar nu al een aardige tijd even een tweede blik waard is. Zo te zien wordt de Metro nog steeds gebruikt waar-ie voor bedoeld was: pretentieloos en goedkoop vervoer in stedelijk gebied.
Lees verder

Mercedes-AMG EQE 43 en 53: dubbel spektakel!
Mercedes-AMG trekt in soepele beweging ruk het doek van niet één, maar twee splinternieuwe AMG-versies van de elektrische EQE. Maak kennis met de Mercedes-AMG EQE 43 en 53 4Matic!
Lees verder

GM hervat productie Chevrolet Bolt
General Motors kan de productie van de Chevrolet Bolt weer opstarten. Het concern heeft samen met LG Electronics, de fabrikant van de accu's van de Bolt, een oplossing gevonden voor het probleem waardoor de accu's spontaan in brand konden vliegen. In augustus stopte GM met de productie van de Bolt en startte het een grootschalige terugroepactie, waarbij alle geleverde auto's terug naar de garage moesten.
Lees verder