dinsdag 1 februari 2022

'Mensen laten auto niet staan ondanks hoge brandstofprijzen'

AUTOWEEK
'Mensen laten auto niet staan ondanks hoge brandstofprijzen'
De brandstofprijzen breken opnieuw records. Toch is het niet waarschijnlijk dat Nederlanders hun auto echt noemenswaardig vaker zullen laten staan. Dat meent brandstofexpert Paul van Selms van United Consumers.
Lees verder

Personeel VDL Nedcar demonstreert tegen bosbezetting
Het personeel van VDL Nedcar demonstreert vandaag tegen de bezetting van het naburige Sterrebos door milieuactivisten. VDL Nedcar wil daar een nieuwe productielijn bouwen, waarvoor zeven hectare bos moet worden gekapt. De activisten zijn daar fel tegen, maar de werknemers van VDL Nedcar vrezen op hun beurt voor banenverlies. Volgens het personeel kan de autofabriek niet uitbreiden zonder de bomenkap.
Lees verder

Autobranche pleit voor meer controle over eigen autodata
AFCAR NL, een samenwerkingsverband van onder meer de ANWB, Bovag en Focwa, vindt dat consumenten zelf moeten kunnen bepalen of ze de gegevens die hun auto's verzamelen willen delen en met wie. Daarom pleiten de organisaties voor wetgeving waarmee de toegankelijkheid van autodata wordt geregeld.
Lees verder

Dit lees je in AutoWeek 5
AutoWeek 5 ligt vanaf woensdag in de winkels of valt deze week bij je op de deurmat. AutoWeek houdt zich doorgaans bezig met vierwielers, maar deze week maken we kennis met een opmerkelijk voertuig op drie wielen: de Vanderhall Venice. In onze dubbeltest draait het om ratio versus emotie: de verstandige Hyundai Kona EV neemt het op tegen de felle Cupra Born. Zéér verstandig in aanschaf zijn jonge gebruikte A-segmenters. We vergelijken de Opel Karl met de Hyundai i10.
Lees verder

Verkoopcijfers januari: wederom een flinke daling
De verkoop van nieuwe auto's krijgt, niet geheel onverwacht, opnieuw een flinke tik. In januari 2022 zijn er 11,2 procent minder auto's verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar. En dat was al geen beste maand.
Lees verder