Doorgaan naar hoofdcontent

Mensen met overgewicht minder veilig in auto

AUTOWEEK
Mensen met overgewicht minder veilig in auto
Crashtests laten zien dat oudere bestuurders en bestuurders met overgewicht bij een aanrijding meer kans hebben op letsel. Nieuwe opvangsystemen kunnen dat probleem oplossen.
Lees verder

Zo ver komt de Hyundai Kona Electric 64 kWh in de praktijk
De Hyundai Kona Electric 64 kWh was bij zijn komst in 2018 een openbaring. Elektrische auto's met een range van dik boven de 400 kilometer kenden we eigenlijk alleen van Tesla en een ander Amerikaans merk: Chevrolet dat in 2016 met de Bolt kwam. Een EV die wij kennen als Opel Ampera-e. Onlangs is de Hyundai Kona Electric gefacelift en ook die hadden we recent in een test. De hoogste tijd dus voor een 'zo ver komt de Hyundai Kona Electric 64 kWh in de praktijk'!
Lees verder

De microcar doet een elektrische wederopstanding
Al een kwart eeuw geleden dacht Smart groot te worden door een klein gaatje te vullen. Dat bleek een schot in de roos, maar desondanks kreeg de ForTwo weinig navolging van andere merken. Dat lijkt nu te veranderen, al zijn het vooral nieuwe toetreders die de bubblecar doen herleven.
Lees verder

Mercedes-Benz 508 - Camper op de brug
Je krijgt het idee dat kamperen vandaag de dag meer van doen heeft met een luxe hotelvakantie op wielen dan met een weekendje afzien met de scoutinggroep. Voor sommigen is dat precies waar dat hele campergevoel níet om draait. Zoals stratenmaker Marko Moors, die van kamperen in z'n puurste vorm houdt. Geen bus die daar beter bij past dan een gouwe ouwe doordouwer, de Mercedes 508.
Lees verder

Test: Volkswagen ID Buzz
De Volkswagen ID Buzz komt er nu toch echt aan. Al meer dan twintig jaar toont VW af en toe een op de oorspronkelijke Transporter (Bulli, postuum T1 genoemd) geënte concept car, inclusief de toezegging dat hij nu echt in productie gaat. Die belofte werd keer op keer gebroken, maar ditmaal is het menes. In maart zullen we hem in vol ornaat tonen, maar wij mochten vast een blokje om met een nog onder bestickering verstopte voorserie testauto en kunnen je daar nog niet alles, maar wel al heel wat ...
Lees verder