zondag 20 februari 2022

Nissan Ariya - Back to Basics

AUTOWEEK
Nissan Ariya - Back to Basics
De volledig elektrische Nissan Ariya staat over een aantal maanden in de showroom. Een virtuele vooruitblik is al mogelijk, want het model is online te configureren en reserveren. Je hoeft daar bij Nissan overigens niet heel veel tijd in te steken.
Lees verder

Waarom de GT X Concept zo bepalend was voor het nieuwe Opel-gezicht
Nu de nieuwe Opel Mokka steeds vaker opduikt in het straatbeeld, en de nieuwe Astra zijn opwachting maakt, zal de zogenaamde vizorgrille een vertrouwd gezicht worden. Bij de onthulling van de Astra Sports Tourer spraken we Mark Adams. De Vice President Design bij Opel legt uit hoe belangrijk de GT X Experimental Concept was om het nieuwe gezicht van het merk binnen Stellantis te definiëren.
Lees verder

Hoe de eerste Aston Martin V8 Vantage met kunstgrepen tot stand kwam
Soms was de financiële situatie bij Aston Martin dermate penibel dat er kunstgrepen aan te pas moesten komen om het schip drijvend te houden. In de jaren 70 werd puur om die reden de historisch beladen aanduiding Vantage maar eens afgestoft. De Aston Martin V8 Vantage ging 45 jaar geleden in productie en in december 1989 werd die gestaakt. Totale oplage: 356 exemplaren.
Lees verder

Op zoek naar goedkope occasion met dieselmotor
Een diesel is uit de gratie, want die wordt bestempeld als niet zo vriendelijk voor het milieu. Toch is de kilometervreter nog prima bediend met zo'n fijne, duurzame motor. De vraag naar dergelijke auto's is klein, dus de occasionprijzen zijn aantrekkelijk. Voor zo'n goedkope diesel valt dus best iets te zeggen. Wat is er te vinden voor €5.000? Opvallend veel compacte diesels die een jaar of tien geleden wegenbelastingvrij de weg opgingen.
Lees verder

Volgende generatie Dodge-muscle cars krijgt elektrische aandrijflijn
Bij het horen van de term muscle cars denk je automatisch aan gespierde V8-motoren, maar de tijden veranderen. De volgende generatie spierbundels van Dodge krijgt een elektrische aandrijflijn. Is dat heiligschennis of het nieuwe normaal?
Lees verder